Manşetler

Bazı Xbox One sahipleri disk sürücüsü sorunlarından şikayetçi

Yeni nesil oyun konsollarının piyasaya çıkışı için sorunsuz ifadesini kullanmak pek mümkün gözükmüyor. Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PS4’te olduğu gibi, Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı satın alanlar da bazı sorunlarla karşı karşıya kalmış durumda. Oyun severlerin disk tabanlı oyunları oynamasını engelleyen disk sürücüsü sorunuysa en yaygın sorun olarak göze çarpıyor.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Problemin sebebinin ne olduğu şu an için bilinmese de, büyük bir hevesle Xbox One alıp bu sorunla karşı karşıya kalanların canını oldukça sıktığı bir gerçek. Disk sürücüsünden oyun parçalara ayrılıyormuş gibi bir ses geldiği duyulurken, çekilen videodan temel sorunun sürücünün Blu-ray diskleri ve oyunları okumakta başarısız olduğu anlaşılıyor.

Halihazırda sorunun ne kadar yaygın olduğu hakkında ortada kesin bir rakam yok, ancak ilk izlenimler probleminin çapının bir veya iki konsoldan daha büyük olduğunu gösteriyor. Sorundan muzdarip olan Xbox One sahiplerinden bazıları çektikleri videoları YouTube’a yükleyerek problemin ne olduğuna dair daha somut bir fikir edinilmesini sağlarken, Microsoft’tan Kotaku sitesine yapılan açıklamada sorunun çok küçük bir grubu kapsadığı ve bu kullanıcılarla değişim için temasa geçildiği belirtildi. Xbox One 24 saat içinde 1 milyon satış rakamını aşmayı başarmış ve selefi Xbox 360’ın çıkış performansını geride bırakmıştı.

İlgili >> Kotaku

İLGİLİ HABERLER