Eğlence

Xbox One başlangıçtan itibaren YouTube uygulaması barındıracak

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ın ilk ülke grubunda satışa sunulmasına çok kısa bir süre kaldı. Ancak 22 Kasımda başlayacak satışlar öncesinde Microsoft’tan konsola ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. YouTube ile ortak bir duyuru yapan şirket, Xbox One’ın bir YouTube uygulaması ile birlikte satışa sunulacağını açıkladı.

youtube-xbox-one-211113

Mevcut konsol Xbox 360’ta bir süredir YouTube uygulaması bulunsa da, bu uygulamanın yeni konsola taşınıp taşınmayacağı konusunda çeşitli şüpheler söz konusuydu. Özellikle Microsoft ve YouTube’un Windows Phone için YouTube uygulaması nedeniyle karşı karşıya gelmesinden dolayı bu şüpheler biraz daha yoğunlaşmıştı. Ancak bu durum iki şirketin Xbox One için ortak hareket etmesine engel olmadı.

Xbox One tarafından sağlanan özelliklerden faydalanacak olan YouTube uygulamasında ses ve hareket kontrolleri bulunacak. Kullanıcılar Kinect sayesinde ”YouTube” ile birleştirerek ”yürüt” veya ”durdur” gibi komutlar verebilecek. Hareket kontrolüyse videolar arasında hızlı tarama ve seçim yapma fırsatını sunacak. Arama ve abonelik özellikleri pek çok kullanıcı için uygulamanın en öne çıkan yanı olacak olsa da, YouTube uygulamasının içinde oyun, spor, haberler ve komik görüntüler barındıran ”LOL” gibi özel bölümler bulunacak. Avusturya, İrlanda ve Yeni Zelanda’daki Xbox One sahiplerinin ise uygulamaya erişim için bir süre daha beklemesi gerekecek. Geçtiğimiz hafta ABD’de satışa sunulan PlayStation 4’te bir YouTube uygulamasının bulunmadığını hatırlatmakta fayda var.

İlgili >> YouTube

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER