Teknoloji

EA Microsoft’un 19 milyon Xbox One sattığını ortaya çıkardı

xbox one

Microsoft, son zamanlarda yeni nesil oyun konsolu Xbox One’a ait kesin satış rakamları paylaşmıyor. Ancak, bu durum konsolun piyasada gördüğü ilgiye dair bilgilerin ortaya çıkmasını engellemiyor. Oyun dünyasının önemli yapım şirketlerinden Electronic Arts’ın güncel finansal sonuçlarını değerlendirmek için düzenlediği toplantıda verilen rakamlar ve kullanılan bazı ibareler sayesinde, en yeni Xbox versiyonunun satış rakamı konusunda net bir fikir edinmek mümkün oluyor.

Toplantıda konuşan EA CFO’su Blake Jorgensen, Sony ve Microsoft’un yeni nesil oyun konsollarının tahmini toplam satış rakamının 55 milyon olduğunu belirtti. Toplam rakamın neredeyse herkesin öngörüsünün üstünde olduğunu söyleyen Jorgensen, bu rakamın bir önceki konsol döngüsünden neredeyse yüzde 50 oranında daha fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

Sony, ocak ayının başında toplam PlayStation 4 satış rakamının 35.9 milyona ulaştığını açıklamış ve bu satışların 5.7 milyonluk kısmının 2015’in sonunda gerçekleştiğine dikkat çekmişti. Bu açıklama ve EA tarafından paylaşılan rakamlar bir arada değerlendirildiğinde, Xbox One için geriye 19 milyon civarında bir satış rakamı kalıyor. Microsoft’un uzun süredir yeni nesil oyun konsoluna ilişkin kesin satış rakamlarını açıklamamasında aradaki büyük farkın önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

Şirket, 2014’ün sonlarında Xbox One’ın satış rakamını 10 milyon olarak açıklamış, ancak daha sonraki dönemde farklı istatistiklere odaklanmayı tercih etmişti. Şirketin son finansal raporunda aylık aktif Xbox Live kullanıcı sayısının yüzde 30 artışla 48 milyona ulaştığını öne çıkarmasını, yeni yaklaşımın bir örneği şeklinde nitelemek mümkün.

2016’da Xbox One’a özel olarak yayınlanacak Quantum Break, Gears of War 4 ve Crackdown 3 gibi oyunların işleri Microsoft adına daha iyi hâle getirip getirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER