Teknoloji

Xbox Music’in yeni tasarımı ve yeni Windows 8.1 uygulamalarına ait görüntüler ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 8.1 ile yerleşik uygulamalarında da tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanan Microsoft’un bu kararından en çok müzik uygulaması etkilenmişe benziyor. Windows 8.1’in sızan sürümleriyle ortaya çıkan Windows Mağaza ekran görüntüleri Xbox Music’in yeni görünümünü ortaya çıkardı. Microsoft yenilenecek müzik uygulamasında şirketin içerik keşfinden çok şarkıları çalmaya odaklanacağını ve altı tıklama yerine iki tıklamayla müzik keyfinin başlayacağını açıklamıştı.

xbox-music-windows-8-1-170613

Xbox Music’in yeni ekran görüntüleri iki panelli bir tasarıma işaret ediyor. Böylelikle hem şarkıların keşfedilmesi hem de içeriğin çalınması kolaylaşıyor. Geçtiğimiz ekim ayında Windows 8 ve Windows RT ile birlikte yayınlanan uygulama sayesinde kullanıcılar Xbox 360 üzerinde yer alan şarkıları da dinleyebiliyor. Her ne kadar servis çok sayıda albüm ve şarkıyı barındırıyor olsa da, uygulamanın arayüzünün yeterince hızlı olmaması nedeniyle eleştirilmekteydi. Microsoft sadeleştirilmiş yeni tasarımla Xbox Music servisine gelen eleştirilerin önüne geçmeyi planlıyor. Uygulama Windows 8.1 ile birlikte yeni bir tasarıma ek olarak geliştirilmiş arama sonuçları sunan bir uygulama içi arama kutusuna, SD kartta bulunan dosyaları çalma desteğine ve Xbox Music katalogu dışında bulunan şarkıları oynatma özelliğine kavuşacak.

Microsoft Windows 8.1 ile kullanıcılarına bir dizi yeni uygulama sunmayı da planlıyor. Bu uygulamalar arasında Hesap Makinesi, Ses Kaydedici, Tarama, Okuma Listesi, Movie Moments ve Yardım & İpuçları gibi başlıklar yer alıyor. Movie Moments uygulamasının dokunma uyumlu arayüzü ile video düzenlemeye yardımcı olduğu belirtilirken, Okuma Listesi uygulaması da kısa URL’lerin bir arada toplandığı bir süper pano işlevi görüyor.

İlgili >> Bavo Luysterburg (Twitter)

İLGİLİ HABERLER