Eğlence

Xbox Game Pass aylık 10 dolar karşılığında 100 oyun sunacak

xbox game passMicrosoft, Xbox One’a eski oyunlarla uyumluluk özelliğini getirerek övgü toplamayı başarmıştı. Şirket amiral gemisi oyun konsolunda eski oyunların da oynanabilmesi için yeni bir adım daha attı. Xbox Game Pass adını taşıyan yeni bir programı hayata geçiren Microsoft, böylelikle oyunlar için Netflix türevi bir servis arayanlara güçlü bir alternatif de sunmuş oluyor.

Microsoft’un yeni servisi, Sony’nin PlayStation Now servisine benzer özellikler taşıyor. Aylık ücreti 10 dolar olarak belirlenen servisle kullanıcılar 100 oyun barındıran bir kataloga erişiyor. Bu katalogda hem Xbox 360 oyunları hem de Xbox One oyunları bulunuyor.

Microsoft henüz serviste sunulacak oyunların tam listesini yayınlamadı. Ancak 2K, 505 Games, BANDAI NAMCO Entertainment, Capcom, Codemasters, Deep Silver, Focus Home Interactive, Sega, SNK, THQ, Warner Bros. ve Microsoft’un kendisi tarafından hazırlanan oyunların serviste yer alacağı ifade edildi. Xbox Game Pass kapsamında sunulacağı şimdiden açıklanan oyunlar ise Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 ve SoulCalibur II oldu.

Xbox Game Pass ve PlayStation Now arasında çeşitli farklar bulunuyor

Microsoft’un yeni servisi ve PlayStation Now arasındaki en önemli fark olarak oyunların oyunculara ulaştırılma yöntemi öne çıkıyor. PlayStation Now oyunları oyunculara çevrim içi ortamda sanal olarak ulaştırıyor ve oyuncuların herhangi bir yükleme yapmasına gerek kalmıyor. Microsoft ise oyuncuların oyunu indirip yüklemelerine izin veriyor. Microsoft’un yöntemi biraz daha zahmetli gibi görünse de, oyuncuların internet bağlantısında yaşanabilecek sıkıntılardan etkilenmesinin önüne geçilmiş oluyor.

Buna ek olarak, PlayStation Now hâli hazırda katalogunda 450 oyun barındırıyor. Xbox Game Pass’in 100 oyunluk kataloguna kıyasla, PlayStation Now çok daha fazla seçenek sunuyor. Ancak Sony’nin serviste yer verdiği oyunların büyük kısmını PlayStation 3 oyunları oluşturuyor. Microsoft ise Halo serisinin en yeni oyununu da listeye ekleyerek yeni servisinin sadece eski oyunlara yönelik olmayacağını gösteriyor.

Xbox Game Pass katalogundaki oyunlarda aylık olarak çıkarma ve ekleme yapılacak. Oyuncular diledikleri takdirde sevdikleri bir oyunu indirimli olarak satın alabilecek. Microsoft’un yeni servisinden ilk olarak Xbox Insiders programı içinden seçilen kullanıcılar yararlanabilecek. Xbox Game Pass ilkbaharda tüm Xbox One sahiplerine açılacak.

İLGİLİ HABERLER