Teknoloji

Xbox Fitness servisi kapılarını kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox fitnessXbox One sahipleri, televizyon karşısında egzersiz yaparken destek almak için yeni bir araca ihtiyaç duyacak. Microsoft’tan yapılan açıklamada, Xbox Fitness servisinin kapatılacağı açıklandı. İki yıldan uzun bir süre önce faaliyete geçen servis, ilk günden bu yana düzenli olarak tanımlanabilecek aralıklarla çeşitli güncellemeler almıştı.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, servisin bugüne kadar olduğu biçimde işlemesinin artık “sürdürülemez” olduğu belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, karar doğrultusunda servise yönelik desteğin önümüzdeki yıl boyunca aşağıya çekileceğini dile getirdi.

Microsoft kararını kademeli biçimde uygulayacak. Xbox Fitness uygulamasını bundan böyle Xbox uygulama mağazası üzerinden satın almak mümkün olmayacak. Mevcut kullanıcılar ise 30 Haziran 2017 tarihine kadar servisten faydalanmaya devam edebilecek. Xbox Live Gold üyelerine sunulan ücretsiz 1 aylık erişim imkanı ise 1 Aralık itibarıyla sonlandırılacak. 1 Temmuz 2017’den itibaren ise servis ve servise dair tüm içerikler, satın alınmış olsalar bile, ortadan kaybolacak.

Microsoft adına açıklamayı yapan Erica Bell, pek çok kişinin fitness yolculuğuna başlamak, yolculuğu desteklemek veya hikayesini yeniden tanımlamak için servisi kullandığını bildiğini ve bu yolculuğun parçası olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Xbox Fitness 2013’te yayınlanmıştı

Xbox Fitness yola 2013’te Xbox One ile birlikte çıkmıştı. İlk günden bu yana düzenli biçimde önemli özelliklerle güncellenen servis, geçtiğimiz mart ayında kullanıcılarına Microsoft Health ile eş zamanlama yapabilme ve Microsoft Band gibi cihazlara bağlanabilme imkanı sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER