Manşetler

Apple WWDC 2017’yi 5-9 Haziran tarihleri arasında San Jose’de gerçekleştirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

wwdc 2017Apple’ın gelenekselleşen Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC), teknoloji dünyasının daima merakla beklenen organizasyonları arasında yer alıyor. Konferansın bu yılki tarihleri de sonunda açıklandı. WWDC 2017, kapılarını 5 Haziranda ABD’nin San Jose şehrinde bulunan McEnery Kongre Merkezi’nde açacak. Konferans 9 Hazirana kadar devam edecek.

Konferansta geliştiriciler iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV ve Mac uygulamalarını hazırlarken yararlanacakları önemli bilgilere ulaşacak. Ancak konferansın teknoloji dünyası için asıl önemli ayağını açılış etkinliği oluşturuyor. Apple, her yıl WWDC’nin açılış etkinliğinde yazılımsal anlamdaki yeniliklerini gözler önüne seriyor.

Apple’ın WWDC 2017 etkinliğinin yıldızlarının iOS 11 ve macOS 10.13 olacağı şimdiden söylenebilir. Şirketin tvOS ve watchOS platformlarındaki yenilikleri de aynı etkinlikte duyurması bekleniyor.

Apple, WWDC 2017 ile birlikte 15 yıllık bir aranın ardından San Jose’ye dönüyor. Şirket, en son 2002’deki Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı San Jose’de gerçekleştirmişti. San Jose, Apple’ın Cupertino’daki mevcut ve müstakbel genel merkezlerine daha yakın olduğu için San Francisco’ya kıyasla daha uygun bir konum olarak niteleniyor.

WWDC 2017 biletleri mart ayının sonlarında satışa sunulacak

Apple başkan yardımcısı Phil Schiller, konferansın biletlerinin mart ayının sonlarında satışa sunulacağını belirtti. Konferansa ilgi yoğun olduğu için Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da çekilişle belirlenen kişilere bilet satacak. Konferans kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinlikler, Apple tarafından internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Böylelikle etkinliği yerinden takip edemeyenler de olup bitenden anında haberdar olabilecek.

İLGİLİ HABERLER