Manşetler

WWDC 2011 bugün kapılarını açıyor, açılış toplantısını takip yolları burada

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geleneksel geliştirici konferansı WWDC 2011 bu yıl San Francisco Moscone Center’da gerçekleştirilecek. Bugün kapılarını olan konferansın açılış toplantısında Apple’ın özellikle yazılım projeleriyle ilgili son yenilikleri paylaşması bekleniyor. Mac OS X Lion, iOS 5 ve bulut tabanlı iCloud servislerinin sunacağı yeniliklerin ayrıntıları bu akşam Türkiye saatiyle 8’de başlayacak açılış toplantısında açıklanacak.

Toplantıda Steve Jobs’un da sahne alması bekleniyor. Apple geçtiğimiz üç yıl boyunca bu etkinliğin açılış toplantılarında iPhone akıllı telefonlarını tanıttı. Ancak durum bu yıl farklı. Apple’ın 2011 model iPhone’unu bu etkinlikte açıklaması beklenmiyor. Yine de, iPhone veya başka cihazlarla ilgili sürprizlere karşı da hazırlıklı olmakta fayda var.

Gelelim bu toplantıyı nasıl takip edebileceğinize… OS X Lion, iOS 5 ve iCloud ile ilgili yenilikleri hazırlayacağımız yazılar aracılığıyla anında paylaşacağız. Bu arada Twitter hesabımızdan da önemli ayrıntıları kısa kısa notlar hâlinde geçeceğiz. Eğer hâla @teknoblog‘u takibe almadıysanız, bunu şimdi gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte, kardeş blogumuz iPhone Türkiye WWDC 2011’den canlı yayın gerçekleştirecek. Açılış toplantısının yapılacağı salonda bulunacak bir editör ayrıntıları ve fotoğrafları bizzat oradan aktaracak. iPhone Türkiye’nin WWDC 2011 canlı yayın sayfasını takip etmenizi şiddetle öneririz.

Ayrıca Engadget, ThisIsMyNext, Gizmodo, TiPb, Slashgear, GDGT gibi yurtdışı kaynaklı popüler bloglar da WWDC 2011 etkinliğinden canlı blog yayını yapacak, notları ve fotoğrafları bizzat salondan paylaşacak. Engadget’ın salondan canlı video yayını yapmayı planladığını da not düşelim. Bu blogların canlı yayın sayfalarına da bağlantılarına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

[Görsel – iPhone Türkiye]

İLGİLİ HABERLER