Teknoloji

Wunderlist’in Microsoft’a satışı resmiyet kazandı

microsoft copilot ai

microsoft-logo-mwc-2015

Microsoft’un popüler üretkenlik uygulamalarından Wunderlist’in geliştiricisi 6Wunderkinder’i satın alması resmiyet kazandı. Microsoft, resmi blogu aracılığıyla yaptığı bir açıklamayla satışın gerçekleştiğini duyurdu. Şirketin açıklamasını kaleme alan Eran Megiddo, Wunderlist’in Microsoft’un ürün portföyüne eklenmesinin  ”önce mobil, önce bulut” anlayışına son derece uygun bir hamle olduğunu ve şirketin tüm platformlara mükemmel mobil uygulamaları ulaştırma yönündeki arzusunu ortaya koyduğunu belirtti. Microsoft’un Wunderlist için 100 ila 200 milyon dolar arasında bir rakam ödediği düşünülse de, bu konuda resmi bir bilgi verilmedi.

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde satın aldığı Sunrise Calendar’daki yaklaşımını Wunderlist’e de uygulaması ve platformun belli bir süre normal faaliyetini sürdürmesine izin vermesi bekleniyor. Uzun vadedeyse Microsoft’un kendi uygulamaları ve Wunderlist arasında daha sıkı bir entegrasyon kurması öngörülüyor.

Wunderlist kurucusu ve CEO’su Christian Reber ise anlaşmanın Wunderlist’e yeni kapılar açabileceğini dile getirdi. Microsoft’a katılmanın kendilerine muhteşem bir uzmanlığa ve teknolojiye erişim imkanı vereceğini söyleyen Reber, Wunderlist ekibini ve ürün stratejisini yönetmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER