Teknoloji

WordPress Google Dokümanlar üzerinden ortak düzenleme desteği sunuyor

wordpress google dokumanlarWordPress Google Dokümanlar eklentisi ile kullanıcılarına bazı yeni düzenleme seçenekleri sunuyor. Google Chrome içinde çalışan eklenti, Google Dokümanlar üzerinde yazılanların doğrudan WordPress.com’a aktarılmasını sağlıyor.

Bu aktarımın “pek çok” format ve düzenleme seçimine dokunulmadan gerçekleştirilmesi işin püf noktasını oluşturuyor. Yayımlama işlemi ise Google Dokümanlar üzerinden gerçekleştirilemiyor. Kullanıcıların nihai ön izleme ve “Yayımla” butonuna tıklamak için yine WordPress’e gitmesi gerekiyor.

WordPress.com üzerindeki tüm siteler bu eklentiyi kullanabilecek. WordPress tabanlı ve WordPress’in Jetpack eklentisini barındıran bağımsız siteler de bu eklentiden yararlanabilecek.

WordPress Google Dokümanlar eklentisi ile ortak çalışmayı kolaylaştırıyor

Google Dokümanlar eklentisi sayesinde WordPress tabanlı bir siteyi diğer yazarlarla ortak biçimde yürütmek biraz daha kolaylaşıyor. Eklentiyi kullanan WordPress kullanıcıları, hazırlanan bir içeriği sırayla düzenlemek yerine içerik üzerinde ortak çalışma yürütebilecek. Buna ek olarak, Google’ın çevrim dışı düzenleme desteği de kullanıcılar için yararlı olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER