Teknoloji

Wolfram CDF formatıyla dokümanlara dinamizm kazandıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe’nin PDF’i elektronik dokümanların oluşturulması ve kullanımı için en çok tercih edilen formatların başında geliyor. Yine de, bu formatla oluşturulmuş belgelerin tablet veya e-ink ekranlı okuyucularda kullanıcılar için fazla etkileşim sunduğunu söylemek zor. Wolfram Group’un Adobe’nin tacına aday gösterdiği rakip bir teknoloji işte bu eksikliği kapatmakta olduğunu iddia ederek yola çıkıyor.

Wolfram’ın CDF (Hesaplanabilir Doküman Formatı) adını verdiği dosya formatı oluşturması kolay etkileşimi çekirdeğinde barındırıyor. Bu sayede sıkıcı ve durağan görünen dokümanlarınıza çeşitli animasyonlar ve etkileşimli uygulamalarla dinamiklik kazandırabilirsiniz. Üstelik CDF’i kullanmak için bir programcı olmaya gerek yok. Şirket çift yönlü diyagramların öğretmenler, gazeteciler, yöneticiler, araştırmacılar gibi tüm çalışanlar tarafından rahatlıkla oluşturulabileceğini taahhüt ediyor.

Bakalım, CDF vaat ettiği bu etkileşimi sağlayıp PDF’i tahtından indirebilecek mi? Aşağıdaki ilgili bağlantıdan CDF oynatıcısını indirerek bu teknolojinin ne gibi bir gelecek sunacağını kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

İlgili – Wolfram

İLGİLİ HABERLER