Manşetler

Windows ve OS X Google’ın Chrome OS’li dizüstü bilgisayarı Cr-48’de çalıştırıldı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Böyle birşeyin olması bekleniyordu. Google’ın Chrome OS geliştiricileri için çıkardığı Cr-48’e sahip bazı bilgisayar korsanları bu cihaza aralarında Windows ve OS X’in de bulunduğu başka işletim sistemlerini yüklemeyi başardı.

YouTube’un Dami648 rumuzlu kullanıcısı da OS X’i Cr-48’e yüklemeyi başaranlar arasında yer alıyor. Onun söylediklerine göre işletim sistemi biraz ağır işlemekle beraber aralarında çoklu dokunmatik trackpad’in de bulunduğu birçok donanımın desteği hazır bir şekilde geliyor. Öte yandan Something Awful Forums adlı forumun bir kullanıcısı da dizüstü bilgisayarda hem Windows hem de OS X’in çalışmasıyla ilgili detayları yayınlamış. Windows’ta 3G modem düzgün bir şekilde çalışmıyor, ayrıca işletim sistemini yükledikten sonra geriye sadece 2 GB’lık bir disk alanı kalıyor.

Cr-48 dizüstü bilgisayarının en büyük problemi Intel Atom işlemciye ve GMA 3150 grafik desteğine sahip olması. Bu da onu Adobe Flash ya da OS X gibi daha yüksek donanım isteyen yazılım ve işletim sistemlerine karşı sayıf kılıyor, özellikle de yüksek çözünürlüklü ekranı olan bir cihazda.

Aşağıdaki videoda Mac OS X Snow Leopard sürümüyle çalışan Cr-48’i daha yakından inceleyebilirsiniz.

Video: Snow Leopard ile çalışan Cr-48

İlgili – YouTube
İlgili – Something Awful Forums

İLGİLİ HABERLER