Teknoloji

Windows Store uygulamalarında dokunma desteği zorunlu olacak, beş farklı bilgisayara yükleme izni var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 8’e özel uygulama mağazası Windows Store ile ilgili detaylar dün açıklanmıştı ve beta sürümünün Şubat 2012’de, Windows 8 beta ile birlikte çıkacağı söylenmişti. Windows uygulama mağazasında tüm uygulamalar için dokunma veya hareket desteği zorunlu olacak. Kullanıcılar tüm uygulamaları beş farklı bilgisayara aynı anda yükleme şansına sahip olacak. Öte yandan, uygulamaların kullanıcıları büyük miktardaki istenmeyen veri transferlerinden koruması bekleniyor.

Microsoft, uygulama geliştiricilerinin yazılımlarını Windows mağazasına eklemeleri için ince eleyip sık dokuyacak gibi görünüyor. Şartları anlatan bir doküman da yayınladı. istartedsomething tayfası bu dokümanı incelemiş ve ilgi çekici detayları ortaya çıkarmış. Microsoft’un kuralları kullanışlılık ve farklı platformlarda aynı deneyimi tutarlı biçimde sunma üzerine kurulmuş. Bildiğiniz gibi Windows 8’in hem x86 hem de ARM tabanlı işlemcilere özel iki farklı versiyonu bulunacak. Microsoft tüm uygulamaların bu iki farklı platformda da düzgün çalışmasını istiyor. Microsoft yazılımcılardan uygulamalarının tüm işlemci tiplerinde aynı deneyimi sağlamasını istiyor. Eğer bu mümkün değilse, o halde her bir CPU için ayrı versiyonları göndermesini ve her bir sürüm arasındaki farklılıkları uygulamanın açıklamasına eklemesini bekliyor.

Öte yandan tüm uygulamaların dokunmatik etkileşimi tam biçimde desteklemesi bekleniyor. Böylelikle kullanıcılar sadece dokunma veya hareketlerle uygulamaları yönetebilecek. Uygulama Geliştirici Anlaşması ise veri dolaşımı, birden fazla seferde uygulama indirme, yazılımın x86 ya da ARM işlemci platformuna özel olması gibi durumları düzenliyor. Eğer kullanıcılar satın aldıkları bir uygulamayı beşten fazla cihaza yüklemeye kalkarsa, yapılmış olan yükleme otomatik olarak devredışı bırakılacak. Devredışı bırakma işlemine en son yükleyenden mi, ilk yükleyenden mi başlanacak, yoksa rastgele bir prosedür mü izlenecek, bu bilinmiyor. Eğer bir uygulama kazara satın alınırsa, Microsoft bu uygulamanın iadesi gibi bir çözüm sunmayacak, eğer böyle bir şart mağazanın faaliyet gösterdiği ülkede koşulmuyorsa.

İlgili – istartedsomething

İLGİLİ HABERLER