Teknoloji

Windows şefi Windows 8.1 ile Başlat butonunun geri dönebileceğini doğruladı

Microsoft’un önümüzdeki sonbaharda çıkarması beklenen ve şu anda “Blue” kod adıyla anılan Windows 8 güncellemesinin Başlat düğmesine sahip olacağı tahmin ediliyor. New York’ta düzenlenen Wired Business Conference etkinliğinde konuşan Windows şefi Julie Larson-Green bu beklentiyhi doğrular nitelikte konuştu. The Verge sitesinin haberine göre Larson-Green Microsoft’un Windows 8 güncellemesiyle gelen kullanıcı geri bildirimlerine bağlı olarak çeşitli değişiklikler yapmayı planladığını kaydetti.

windows-8-start-230413

Windows 8’in Başlat butonu barındırmıyor olması, özellikle geleneksel masaüstündeyken başlat ekranını açmak isteyen kullanıcılar için sorun çıkarabiliyordu. Başlat ekranına geçiş yapmak isteyen kullanıcının fare imlecini ekranın sol alt köşesine indirmesi ve başlat ekranının küçük resmi göründüğünde sol tuşa tıklaması gerekiyor. Öğrenmesi zaman alan bu işleve alternatif çeşitli üçüncü taraf uygulamaları da hem cihaz üreticilerinden hem de yazılımcılardan görmeye başlamıştık. Örneğin bunlardan bir tanesi olan Pokki’nin geliştiricileri, geçtiğimiz ocak ayında yaptıkları açıklamada başlat butonunu geri getiren uygulamalarının Windows 8’in çıktığı Ekim 2012’den bu yana 1.5 milyon kez indirildiğini kaydetmişti.

Larson-Green, başlat butonunun gelip gelmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine bu yönde tartışmaların yapıldığını söyledi. Bir anlamda dedikoduları da doğrulamış oldu. Windows şefi bu butonu ekranda görmenin gerçekten de bazı kullanıcılar için yardımcı olabileceğine katıldığını da belirtti. Belirledikleri yönde ilerlediklerini, ancak bununla birlikte inatçı olmayacaklarını vurgulayan Larson-Green daha da güzelleştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER