Teknoloji

Windows Phone ‘Tango’ ile genişletilmiş dil desteği geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sızan ilk bilgilere göre Windows Phone’un yakın zamanda piyasaya çıkacak olan ‘Tango’ kod adlı yeni sürümü hem platformun uluslararası desteğini geliştirecek hem de donanım gereksinimlerini daha alt seviyeye çekecek. Tango ile beraber gelecek olan bir diğer yenilik ise genişletilmiş dil desteği. Hali hazırda 35 dili destekleyen işletim sistemi iOS ile benzer bir seviyeyi tuturmuş gözüküyor ancak Nokia gibi dünyanın neredeyse her pazarında bulunan bir marka için ise yeterli düzeyde değil. Son dedikodulara göre ise Hindistan’daki bir geliştirici bu dil desteğini istenen seviyeye çekmiş durumda. Bu desteğin sağlanması, Tango’nun daha düşük pazarlarda da satışını sağlıyor.

Aynı organizasyonda konuşmacılar Windows Phone’un gelecek sürümlerinde de C++ desteğine sahip olabileceğini, bu desteğin telefondan ekstra destek almak isteyen oyun geliştiricilerini baştan çıkarmak adına önemli olduğunu belirttiler. Android’in Doğal Geliştirme Kiti ile bu hizmeti sağladığı düşünülünce, Microsoft’un da benzer bir hizmet sunması olası gözüküyor.

İddialara göre bu bilginin ilk kaynağı olan WP Sauce’a Microsoft tarafından haberi geri çekmesi yolunda bir talep gelmiş olması ise Tango’nun Windows Phone hayranları için büyük bir heyecan yaratacağı ve gelişmiş dil desteği ile kullanıcı sayısını fazlasıyla arttıracağı yolundaki düşünceleri güçlendiriyor. Platformun pazar payının rakiplerine göre ne kadar küçük olduğu düşünüldüğü zaman, alt seviye pazarlara inmenin mantıklı bir strateji olduğu su götürmez bir gerçek.

İlgili – Liveside

 

İLGİLİ HABERLER