Manşetler

Microsoft bu yıl Windows Phone’a odaklanmayacak

microsoft-lumia-950-xl-061015-1

Microsoft’un San Francisco’da düzenlediği Build geliştirici etkinliğinin ana gündem maddeleri Windows 10, botlar ve geliştirici araçları oldu. İlginçtir ki, Microsoft Build 2016 açılış konuşması sırasında Windows Phone’dan neredeyse hiç bahsetmedi. Windows Phone üzerinde çalışan Skype’ın gösterildiği zaman Windows 10 Mobile ile çalışan telefonun gösterildiği tek an oldu, o da sadece birkaç saniye sürdü.

Görünen o ki, Microsoft Windows 10’un Xbox ve HoloLens’te çalışan versiyonuyla, akıllı telefonlarda çalışan versiyonundan daha fazla ilgileniyor. The Verge sitesi Windows şefi Terry Myerson ile konuşma fırsatı bulmuş ve yöneticinin söylediğine göre telefonlar bu yıl Microsoft’un odağında yer almıyor.

Akıllı telefonlardan genel olarak 4 inç ekranlar olarak bahseden Myerson, bunlara kendilerini eksiksiz şekidle adadıklarını, zamanı geldiğinde bunların ilgi odaklarının merkezine oturacağını, ancak şu an için bunların sadece ailenin bir parçası olduğunu ve gelecek yıl boyunca geliştirici ilgisinin yaratılmasının amaçlandığı temel alanlardan bir tanesi olmadığını kaydetti. Şirket içinde telefonların önemiyle ilgili bir algı eksikliğinin olmadığına dikkat çeken Myerson, ancak şu an için telefonların Microsoft’un Windows ve platformuyla liderlik edebileceği bir yer olmadığını kaydetti.

Myerson, Windows Phone’un mobil pazarın gözdesi olmadığını da kabul etti, Windows müşterilerine bakıldığında bu işletim sistemin en çok büyüklüğü 9 ile 30 inç arasında değişen ekranlarda kullanıldığına dikkat çekti. Windows ile yeni ve heyecan verici şeyler geliştirmek isteyenler için Xbox ve HoloLens’in doğru ortamlar olduğunu belirtti.

Bu gerçekçi yaklaşım Microsoft’un gücünün nerede olduğunu gösteriyor, orası da PC pazarı. Aslında Myerson’ın açıklamaları Microsoft’un Windows Phone’dan vazgeçtiği anlamına gelmiyor, sadece bu yıl için odak noktasında bulunmayacağını söylüyor. Bunun gelecekte ne anlama geleceğini kimse bilemez, ancak Myerson henüz sona gelmediklerinin işaretini veriyor. Telefonlarla bazı etkileyici işlere girişeceklerini, ancak bu yıl telefonların ailenin önemli bir parçası olmakla birlikte zıpkının ucundan bulunmayacağını da dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER