Manşetler

Windows Phone “Mango” güncellemesinin ön gösterimi 24 Mayısta yapılacak

Microsoft’un Windows Phone platformu uzunca bir süredir yeni güncellemeyi bekliyor. Platform geçen yıl çıktıktan sonra şimdiye dek sadece tek bir güncelleme dağıtıldı ve onunla birlikte çok ihtiyaç duyulan kopyala ve yapıştır özelliği geldi. Yine de, WP7 kullanıcıları “Mango” kod adını taşıyan ve Windows Phone 7.5 olarak adlandırılacak güncellemeyi ve onunla birlikte gelecek çoklu görev gibi yenilikleri bekliyor.

Microsoft, Mango’nun sunumunu geçen ay Las Vegas’ta düzenlediği MIX 2011 geliştirici konferansında gerçekleştirmişti. 24 Mayısta ise New York’ta bu güncellemenin “VIP Preview” adında özel bir ön gösterimi yapılacağı duyuruldu. Daha önceki sunumlarda odak noktası geliştiricilere yönelik özelliklerdi, iki hafta sonraki gösterimde ise hedef kitle basın ve analistler olacak. Amaç ise son kullanıcıya yönelik gelişmeleri anlatmak.

Yeni Windows Phone işletim sistemine çoklu görev desteği ve Internet Explorer 9 yer alacak. Ayrıca Bing Vision ve Bing Audio adını taşıyan ve Microsoft’un arttırılmış gerçeklik stratejisinin parçalarını oluşturan iki yeni işlevin de WP7.5 ile geleceği belirtiliyor. Bir diğer yeniliğin de Bing Haritalar için sunulacak sesli yol tarifleri olacağı konuşuluyor. Herşeyi görmek için iki hafta daha beklemek gerekiyor.

İlgili – PCMag

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER