Eğlence

Windows Phone için Xbox LIVE uygulaması yarın çıkıyor

Microsoft’un 6 Aralıkta sunacağı Xbox Live Kontrol Paneli güncellemesi yeni bir akıllı telefon uygulamasını da beraberinde getiriyor. Windows Phone için Xbox LIVE adı verilen bu uygulama Windows Phone akıllı telefonlarını bir uzaktan kumanda ve bilgi terminaline çevirecek. Bing destekli içerik arama motoru sayesinde kullanıcılar film, TV programı, müzik, oyun ve uygulama gibi içerikler içinde aramaları akıllı telefon üzerinden gerçekleştirebilecek.

Uygulamada kullanıcıların Xbox 360 üzerinde en son oynadığı oyunlar ve en son kullandığı uygulamaları görmek de mümkün olacak. Zune video kataloguna da uygulamayla erişilebilecek. Konsol üzerinde oynatılan film, TV programı, şarkı veya oyunla ilgili bilgiler akıllı telefon ekranı üzerinden alınabilecek.

Microsoft Windows Phone 7 uygulamasına daha fazla arkadaş aktivite desteği de eklemiş. Hangi kullanıcının çevrimiçi olduğunu görebilen kullanıcılar ayrıca hangi arkadaşın en son hangi oyunu oynadığını, ne gibi başarılar elde ettiğini de takip edecek. Kullanıcılar akıllı telefon uygulamasını kullanarak oyuna yeni arkadaşları davet edebilecek.

Son olarak bu yeni uygulama Xbox 360’ı Windows Phone cihazı üzerinden kontrol etme fırsatı sunacak. Arama sonucunu seçme, oyunu başlatma, içerik satın alma, konsolun menülerinde gezinme, müzik veya video çalma sırasında başlatma, durdurma gibi işlevleri akıllı telefon uygulaması üzerinde gerçekleştirmek mümkün olacak.

Windows Phone için Xbox LIVE uygulaması yarından itibaren Windows Phone Marketplace üzerinden indirilebilecek.

İlgili – Major Nelson

İLGİLİ HABERLER