Teknoloji

Windows Phone Çin’e HTC Eternity ile ayak bastı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows Phone’un Çin’e ayak basması HTC Eternity akıllı telefonuyla gerçekleşti. 4.7 inç’lik ekrana sahip olan çift kameralı Eternity’nin en önemli özelliği tabii ki Çince olarak hazırlanmış kullanıcı arayüzü olacak. Windows Phone’un kullanıcı arayüzünde genellikle büyük boyutlu yazıların ağırlıkta olduğunu görüyoruz, görünen o ki, Çince bu kullanıcı arayüzüne oldukça güzel oturmuş.

Microsoft yöneticisi Michael Stroh bu yeni kullanıcı arayüzüyle ilgili olarak mühendislik ve tasarım ekiplerinin detaylar üzerinde fazlaca ter döktüğünü, yazılımın Çince karakterlerin güzelliğini ortaya çıkaran ve Çin müşterileri cezbedecek bir versiyonunu yaratmak için oldukça sıkı çalıştığını vurguladı.

Çin sahip olduğu nüfus ve gösterdiği büyüme performansı nedeniyle üreticileri cezbeden bir pazar. Microsoft da geliştirdiği bu özel versiyonla daha fazla pay kapmak istiyor. Görünüşe göre, Android’in bu ülkede iOS ve Windows Phone cihazlarına karşı avantajı var. Ne de olsa, Android cihazlarının üretimi için lisanslama gerekmiyor. Halbuki Windows Phone cihazlarının üretimi için Microsoft’un lisansına ihtiyaç var. Apple ise zaten kendi ürettiği iPhone’larla bu ülkede pay kapmaya çalışıyor.

Microsoft, Windows Phone için şart koştuğu donanım gereksinimlerini düşürerek ZTE ve Nokia gibi üreticilerin bu ülkede piyasaya çıkabilecek daha makul fiyatlı cihazların kapısını açmıştı. Ancak kapıdan içeri giren ilk ürün HTC’nin ürettiği yüksek profilli bir ürün oldu. Ancak arkadan bahsettiğimiz nitelikteki cihazların da geleceği açık.

İlgili – Windows Phone Blog

İLGİLİ HABERLER