Teknoloji

Windows Phone Avrupa’daki yükselişini sürdürüyor

Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone iki Avrupa ülkesinde pazar payını çift hanelere taşımayı başarırken, kıtanın genelinde de yüzde 9.2’lik bir pazar payı yakaladı. Avrupa’daki bu yükselen performansa rağmen, Windows Phone ABD pazarında iOS ve Android’i uzaktan izlemeye devam ediyor. Kantar Worldpanel’in rakamlarına göre, ağustos sonu itibarıyla tamamlanan üç aylık dönemde Windows Phone Birleşik Krallık’ta yüzde 12, Fransa’da ise yüzde 10.8 pazar payına ulaştı. Satışların büyük kısmını ise Nokia’nın Lumia serisi cihazları oluşturuyor.

Nokia-Lumia-925-inceleme-00015

Microsoft böylelikle ilk kez Avrupa’nın beş büyük pazarından ikisinde çift haneli bir pazar payına ulaşmış oldu. Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve İspanya’nın dahil olduğu bu beş ülke içinde Android’in pazar payı yüzde 70.1’i bulurken, ikinci sırada yüzde 16.1 ile iOS yer alıyor.

ABD’de ise işler Microsoft için Avrupa’da olduğu kadar iyi gitmiyor. Microsoft’un mobil işletim sistemi yüzde 3’lük pazar payı ile üçüncü sırada yer alıyor. Listenin ilk sırasında yüzde 55.1 ile Android bulunurken, iOS yüzde 39.3 ile ikinciliği elinde bulunduruyor. ABD işletim sistemi pazarının dördüncü sırasındaysa yüzde 1.8 ile BlackBerry yer alıyor.

Beş büyük Avrupa pazarı içinde en yüksek satış rakamını yakalayan marka ise Samsung oldu. Araştırmanın yapıldığı dönemde bu beş ülke içinde Samsung yüzde 47.1’lik bir akıllı telefon satış rakamı yakalarken, ikinci sırada yine yüzde 16.1 ile Apple yer aldı. Sony, Nokia ve LG’nin satışlarında küçük düşüşler yaşanırken; HTC ve BlackBerry bu dönemi Avrupa cephesinde ciddi yaralar ile tamamladı.

İlgili >> Kantar Worldpanel

İLGİLİ HABERLER