Teknoloji

Windows Phone 8.1 Ön İzleme sürümü yayınlandı, işte indirmenin yolları

Microsoft Windows Phone 8.1’in geliştiricilere özel ön izleme sürümünü yayınladı. Geliştirici topluluğuna özel olarak bu sürüm aslında son kullanıcılara hitap etmiyor, ancak arzu eden kullanıcılar için bu sürüme sahip olmanın bir yolu bulunuyor.

windows-phone-8-1-on-izleme-140414

İlgilenen kullanıcıların dev.windowsphone.com adresinden Windows Phone Ön İzleme için kayıt olmaları gerekiyor. Eğer App Studio’ya Microsoft hesabınız üzerinden giriş yapıp yeni bir proje başlatırsanız herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Aksi takdirde 19 dolar ödeyip kendinizi Windows Mağaza’da uygulama yayınlayabilecek potansiyel bir geliştirici olarak kaydettirmeniz gerekiyor.

Her iki yöntemden birini seçmeniz yeterli, hemen ardından Windows Phone 8.1’i ve gelecek güncellemeleri edinme şansına sahip olacaksınız. Tabii ki, bunun için ücretsiz olan “Preview for Developers” Windows Phone uygulamasının da cihazına kurulmuş olması gerekiyor. Ayrıca bu yılın ilerleyen aylarında yayınlanması beklenen final sürüme de güncelleme yapmanız mümkün olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows Phone 8.1 hangi yeniliklerle geliyor?

Güncellemeyi almanın bir diğer yolu da telefonunuz için geliştirici kilidini kaldırmak, onu bir geliştirici cihazı gibi tanıtmak. Bu yöntem geliştirici araçlarının kullanımını gerektiriyor ve önceki iki yönteme göre biraz daha karışık.

Kendinizi geliştirici olarak kaydettirip Windows Phone 8.1 güncellemesini indirmenin birtakım olumsuzlukları da mevcut. Öncelikle cihazınızı garanti kapsamından çıkarmanız söz konusu. Eğer elinizdeki Nokia Lumia cihazınıza Windows Phone 8.1 yüklerseniz, Nokia Lumia’ya has özellikleri kaybetmeniz söz konusu.

Üstelik Windows Phone 8’in önceki bir versiyonuna geri dönüş mümkün değil. Bu da göz önünde bulundurulması gereken önemli hususlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER