Teknoloji

Microsoft Windows Phone 8.1’de geri butonunu kaldırmayacak, sanal navigasyon tuşlarını getirecek

Microsoft’un Windows Phone 8.1 ile birlikte telefonlarda yer alan geri butonunu kaldıracağı söyleniyordu. The Verge sitesinin anonim kaynaklara dayanarak aktardığına göre ise Microsoft geri butonunu kaldırmak yerine bu tuşun varlığını bir gereksinim olarak dayatmayacak. Ayrıca şirket Windows Phone için ekran üstü navigasyon tuşları da getirmenin hazırlığını yapıyor.

Nokia-Lumia-925-inceleme-00018

Anlayacağınız Microsoft geri butonunu teknik olarak kaldırmayı planlıyor, ancak bu tuşun tamamen ortadan kalkması gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Microsoft’un Windows Phone 8.1’de geri, Başlat ve ara tuşlarını zorunlu olmaktan çıkarmayı planladığı ve bunu test ettiği söyleniyor. Değişiklikle birlikte geri tuşunu kullanan uygulamaların çalışmaya devam edebilmesi ekran üstü navigasyon tuşlarının kullanılması planlanıyor.

Windows Phone 8.1 için kullanıma sunulması muhtemel sanal tuşlar tıpkı Android’in mevcut sürümlerinde olduğu gibi ekranın altına yerleştirilecek siyah bir çubuğun üstünde bulunacak.

Donanım tabanlı navigasyon tuşlarının ortadan kaldırılmasıyla birlikte cihaz üreticileri için de maliyetler azalmış olacaktır. Ne var ki, bu değişikliğin Windows Phone kullanıcı arayüzünü nasıl etkileyeceğini şu an için bilmiyoruz. Bu değişikliğe dair ekran görüntüleri henüz sızmadı.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER