Teknoloji

Windows Phone 7 Series platformuyla ilgili yeni bilgiler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows Phone 7 Series ile ilgili program geliştirme detaylarını iki haftadan az bir zaman sonra MIX10 etkinliğinde açıklayacak. Ancak önümüzdeki hafta San Francisco’da düzenlenecek olan Oyun Geliştiricileri Konferansı’ndan önce bazı ipuçları da geliyor. Ne de olsa, Windows Phone 7’nin Xbox Live entegrasyonuna sahip olması onu oyunla ilgili kılıyor. Çeşitli ayrıntılar Windows Phone geliştirici deneyimleri ekibinden Charlie Kindel’dan geliyor.

Silverlight, XNA ve .NET yazılımcıların sürekli haşır neşir olacağı teknolojiler arasında olacak. Bu şaşırtıcı bir durum değil, Microsoft’un Silverlight ve .NET’e ne kadar fazla yatırım yaptığını biliyoruz, XNA ise Zune HD’de fazlasıyla kullanılmış bir teknoloji. Zaten Kindel da “Eğer Silverlight ya da XNA geliştiricisiyseniz, fazlasıyla mutlu olacaksınız.” şeklinde bir lâf ediyor. Madalyonun öteki yüzüne bakacak olursak, Microsoft başlangıçta Windows Phone 7’de Flash desteğine yer vermeyecek. Bu durumda Flash’ın en büyük rakibi Silverlight bu alanda rekabetten uzak bir şekilde at koşturmuş olacak.

Diğer önemli bir ayrıntı da Microsoft WP7 ile birlikte diğer Windows Mobile platformlarıyla araya keskin bir çizgi çekiyor. Mevcut uygulamalar Windows Phone 7 Series telefonlarda çalışmayacak. Bu durum özel uygulamalar nedeniyle Microsoft’un ekosisteminde kalmayı tercih eden kullanıcılar için zor bir durum olacaktır. Yine de, Windows Phone 7 Series’in kazandıracakları kaybettirdiklerinden çok fazla olabilir, böylelikle gelenin sayısı gidenden daha fazla olur. Bu arada Microsoft, Windows Mobile 6.5’in fişini çekmeyi şimdilik düşünmüyor. Kindel, Windows Mobile 6.5 yüklü yeni cihazlar için partnerleriyle çalışmayı sürdüreceklerini ve bu cihazları senelerce destekleyeceklerini vurguladı.

İlgili – Charlie Kindel

http://blogs.msdn.com/ckindel/archive/2010/03/04/different-means-better-with-the-new-windows-phone-developer-experience.aspx
İLGİLİ HABERLER