Teknoloji

Windows Embedded Standard 8 ön izleme sürümü yayınlandı, yol haritası netleşti

Microsoft, Windows Embedded’ın gelecek versiyonuyla ilgili yol haritasını ve standart versiyonun ön izleme sürümünü yayınladı. Kiosk, ATM, araç içi yönetim paneli, tıbbi ekipmanlar gibi birçok cihazda arayüz olarak kullanılan Windows Embedded’ın gelecek versiyonu her ne kadar Windows 8 markasıyla birlikte anılacak olsa da, resmi adı Microsoft tarafından Windows Embedded v.Next olarak belirlenmiş. Windows 8 çıktıktan yaklaşık üç ay sonra kurumsal versiyon çıkacak.

Küçük cihazları hedefleyen ve Windows Phone’un temelleri üzerine kurulan Embedded Compact versiyonu da 2012’nin ikinci yarısında çıkacak. Bu sürümün şirketin şimdiye kadar geri kaldığı sağlam kasaya sahip ve zorlu koşullarda kullanılan mobil cihazlara girmesi amaçlanıyor. Windows Embedded Standard 8 versiyonu Komunite Teknoloji Ön İzleme formunda indirilebiliyor. En önemli geliştirmeler arasında Metro tarzı uygulamalar geliştirebilme, dokunmatik etkileşimler, Internet Explorer 10 üzerinden web işlevlerinin artırılması, NFC desteği ve güvenlik eklentileri bulunuyor.

Windows 8’in ARM tabanlı tabletleri de destekleyeceğini biliyoruz. Embedded da ARM işlemcileri eninde sonunda destekleyecek. Bu durum küük cihazlar için oldukça olumlu bir gelişme sayılır. Ancak şu an için ön izleme sürümü bu destekten yoksun. Windows Embedded kullanan sistemler şu an için x86 ve x64 tabanlı, bu da ön izleme sürümünün mevcut birçok Embedded cihazıyla uyumlu çalışabileceği anlamına geliyor.

İlgili – Microsoft (1)
İlgili – Microsoft (2)

İLGİLİ HABERLER