Teknoloji

Tek satır kod yazmadan Windows 10 uygulaması geliştirmek mümkün

windows-magaza-021115

Windows Mağaza’nın halihazırdaki en sağlam uygulama mağazası olmadığı konusunda, Microsoft da dahil olmak üzere, çoğunluk hemfikir. Bu da şirketin yazılımcıları platforma çekmek için farklı şeyler denemesini beraberinde getiriyor. Geçmişte iOS ve Android uygulamalarının Windows’a aktarılması için araçlar geliştiren ve tüm Windows uygulamalarını aynı platforma koyan evrensel uygulama sistemini geliştiren Microsoft, şimdi de App Studio’yu güncelleyerek kullanıcıların tek satır kod yazmadan veya Visual Studio yüklemeden 10 dakika içinde bir uygulama prototipi geliştirmesini mümkün kılıyor.

Windows App Studio’da bulunan araçlarla görsel açıdan çarpıcı veya kendine özgü bir deneyim oluşturmak pek mümkün değil. Ancak kısa sürede ortaya fonksiyonel bir uygulama çıkarılması için de araçlar oldukça yeterli. Yeni projeler için kullanıcılara birkaç basit temel şablon sunulurken, bu şablonlar da web sitelerinin bir uygulamaya uygun biçimde ve kullanıcılar tarafından seçilen özel bölüm ile eklentiler eşliğinde gösterilmesini mümkün kılıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde bazı HTML kodları girerek kendilerine özgü bölümler de oluşturabiliyor, ancak bu durumun “tek satır kod yazmama” yaklaşımına pek uymadığını belirtmek gerekiyor.

Windows App Studio ile kullanıcıların etrafına bir iş kurabilecekleri bir uygulama veya oyun geliştirmeleri pek mümkün gözükmüyor. Ancak platform bir web sitesi ve şirket için basit bir eşlik uygulaması geliştirmek için oldukça işlevsel. Windows App Studio’nun en cazip yönü ise oluşturulan uygulamaların Windows telefonlar, tabletler, masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, Raspberry Pi 2 ve hatta Nesnelerin İnterneti cihazlarında çalışabilecek olması.

İLGİLİ HABERLER