Teknoloji

Windows 9’da Cortana’nın PC versiyonu da bulunacak

cortana-windows-teknik-onizleme-160914

Microsoft “Windows Teknik Önizleme” sürümünün yayını için hazırlanıyor, ancak sızan ekran görüntüleri ve videolar sayesinde şirketin üstünde çalıştığı bazı özellikler hakkında fikir sahibi oluyoruz. Yeni Windows sürümünde sanal masaüstleri, yeni bir Başlat menüsü, Bildirim Merkezi gibi özelliklerin yanı sıra Cortana adlı dijital asistan da bulunacak. Alman WinFuture sitesi Windows Teknik Önizleme sürümünde Cortana’nın erken safhalarına ait olduğu düşünülen bir dizi ekran görüntüsü yayınladı.

Teknik Önizleme sürümünde konum, zaman ve kişi bilgileri destekleniyor gibi görünüyor, ancak kullanıcı arayüzü henüz çok sade görünüyor. Görünüşe göre, Microsoft Windows için Cortana işlevini görev çubuğuna yerleştirilen arama butonuyla birleştirmeyi düşünüyor. Cortana Windows Teknik Önizleme sürümünde tam anlamıyla işlevsel olmayabilir, çünkü Microsoft hâlâ Cortana’nın Windows’a uyumuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin Teknik Önizleme sürümünü de düzenli aralıklarla güncellemesi, böylelikle Cortana’nın final sürümden önce hazır şekilde test edilmesi bekleniyor.

Ayrıca Microsoft çeşitli Windows Phone özelliklerini Windows 9’a getirmeyi planlıyor. Bunların arasında Storage Sense ve Wi-Fi Sense özellikleri de bulunuyor. Storage Sense uygulamaların hangi verileri depoladığı veya sistemin sabit disk sürücüsü kullanımını içeren bilfgileri gösteriyor. Wi-Fi Sense ise bir Windows telefonunda cihazların Wi-Fi erişim noktalarına herhangi bir erişim kodu girmeden otomatik olarak bağlanmalarını sağlıyordu.

Microsoft’un Windows Teknik Önizleme sürümünü eylül sonu veya ekim başı gibi yayınlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER