Teknoloji

Windows 8’e Başlat menüsü ağustosta geri gelebilir

Başlat menüsü Windows masaüstü bilgisayarlara bu yıl içinde sunulacak başka bir Windows 8.1 güncellemesinde gelebilir. İşletim sistemi için planlanan ikinci güncellemenin yılın üçüncü çeyreğinde çıkacağı ve Microsoft’un Windows’un gelecek nesil versiyonunu beklemeden önce Başlat menüsünü geri getireceği söyleniyor.

windows-8-1-baslat-menu-240414

ZDNet sitesinin kaynakları ve Rus dedikodu kaynağı Wzor güncellemenin ağustos veya eylül aylarında geleceği noktasında birleşiyor. Son Windows güncellemesinden sonra kısa olarak nitelendirilebilecek bir süre içinde yeni bir güncellemenin getirilmesi girişimi Windows geliştirme ekibinin çalışmalarını hızlandırması ve çıkış zamanlarını yeniden düzenlemesinin bir sonucu olarak görülüyor.

Güncellemenin içeriğine bakıldığında Başlat menüsü en önemli ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Microsoft’un Build 2014’te gösterdiği yeni nesil Başlat menüsü, şu anda Windows 8 ve Windows 8.1’de sunulan Başlangıç Ekranına alternatif olacak. Söz konusu Başlat menüsü Windows 7’deki yapıdan farklı değil, ancak içinde Başlangıç Ekranında olduğu gibi canlı kutucuklar barındırıyor.

Metro tarzı uygulamaların bir pencere içinde geleneksel masaüstünde kullanılabilmesi de hâlâ ihtimal dahilinde bulunuyor. Kaynaklar Microsoft’un bunu güncellemeye eklemek için zorladığını, ancak bunun daha sonraki güncellemelere veya yeni Windows sürümüne kalabileceğini işaret ediyor.

Bu arada Microsoft’un Windows RT ve Windows Phone’u tek bir ürün olarak birleştirmesi bekleniyor. Bunun da gelecek yılın başlarında beklenen yeni Windows sürümüyle birlikte hayata geçirilmesi kuvvetle muhtemel.

İlgili >> ZDNet, The Verge

İLGİLİ HABERLER