Teknoloji

Microsoft Windows 8 için Posta, Takvim, Kişiler ve Mesajlaşma uygulamalarını güncelledi

Microsoft Windows 8’e özel Posta, Takvim, Kişiler ve Mesajlaşma uygulamalarının yeni sürümünü bugün itibariyle kullanıcılarına sunmaya başladı. Windows Mağaza üzerinden dağıtılan güncellenmiş uygulamalar çeşitli performans iyileştirmeleri ve birtakım yeni özelliklerle geliyor. Posta uygulamasına bayrak ekleme, gereksiz e-posta kutusu ve klasör desteğie eklenirken, Takvim uygulaması da hafta görünümü ve sıralı zaman görünümü desteği kazanndı.

windows-8-posta-guncel-260313

Kişiler uygulaması da iyileştirilmiş bir kullanıcı arayüzüyle güncellendi, Facebook kullanıcılarının duvarlarına yazı yazma yeteneği eklendi. Bu arada Posta uygulamasına her bir seçenek için Charms kenar sütununu tetikleyen ara ve yazdır tuşları eklendi. Görünüşe göre Microsoft Arama ve Cihaz Charm’larının kullanıcılarının arama ve yazdırma işleri için açık bir şekilde kullandıkları alanlar olmadığını keşfetmiş ve bunları biraz daha ön plana çıkarmaya çalışmış.

Güncellemelerin beraberinde getirdiği en büyük değişikliklerden bir tanesi Posta, Takvim ve Kişiler üzerinden Google hesaplarıyla eşzamanlama için Exchange ActiveSync desteğinin kaldırılmış olması. Google, birkaç ay önce bu protokolü desteklemeyi bıraktığını açıklamıştı; güncellemeyle birlikte Microsoft da Windows 8 tarafında Google hesapları için Exchange ActiveSync desteğini kaldırmış oluyor. Google hesap ayarlarını söz konusu durumun oluşmasından çok daha önce yapmış olsanız bile, bu son değişiklikten etkilenebilirsiniz. Bu nedenle güncellemeden sonra Google hesabınızı uygulamalara yeniden tanıtmanız gerekebilir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi güncellemeler Windows Mağaza üzerinden indirilebilir. Eğer güncellemeleri göremediyseniz, Mağaza ayarlarına gidin; buradan Uygulama Güncellemeleri bölümüne gidip güncelleme kontrol seçeneğini işaretleyin. Tüm bu güncellemeler tek bir paket hâlinde sunuluyor.

İlgili >> Windows Team Blog, The Verge (1), (2)

İLGİLİ HABERLER