Teknoloji

Windows 8 lisans satışları 200 milyonu geçti

Microsoft, Windows 8 yazılımı için şimdiye kadar 200 milyon lisans satışının gerçekleştirildiğini açıkladı.

windows-8-logo-150413

Goldman Sachs teknoloji konferansında dün bir konuşma gerçekleştiren Microsoft yöneticisi Tami Reller, Windows 8 lisans satışlarıyla ilgili bazı rakamlar paylaştı. Şirket daha önce son olarak Mayıs 2013 ayında bir rakam vermiş, o tarihte Windows 8 lisans satışlarının 100 milyonu geçtiğini duyurmuştu.

Bu arada Pocket-lint sitesine lisans satış rakamlarıyla ilgili bir açıklama gönderen şirket sözcüsü, Windows 8’in 200 milyon lisans satışını geride bıraktığını ve momentumun sürdüğünü belirtti. Verilen rakam satılan Windows 8 yüklü tablet ve PC’lerin yanı sıra güncellemeleri de içeriyor. Ancak bu rakam içinde kurumlara yapılan yüksek hacimli lisans satışları bulunmuyor.

Windows NT işletim sistemleri ailesinin bir parçası olan Windows 8, 2012’nin ortalarından itibaren dağıtıma çıkmış, son kullanıcılarla buluşması da Ekim 2012’de gerçekleşmişti. Windows 8’in selefi olan Windows 7, çıkışından sonra geçen bir yıllık süre içinde 240 milyon lisans satışına ulaşmıştı. Windows 8’in yayılım hızının Windows 7’ye göre biraz daha düşük olduğu görülüyor.

Reller PC pazarındaki genel yavaşlama eğilimine vurgu yaptı, ayrıca Microsoft’un söz konusu Windows 8 olunca neyin iyi gidip gitmediğini sürekli değerlendirdiğini ve işleri iyileştirmek için bazı seçenekleri dikkate aldığını da kaydetti.

Yöneticisi önümüzdeki haftalarda beklenen Windows 8.1 Güncelleme 1 paketiyle ilgili herhangi bir detay vermedi. Ancak bu güncellemeyle birlikte şirketin Windows 8’i daha küçük boyutlu cihazlara getirmek istediği anlaşılıyor. Windows 8.1 için gelecek birinci büyük güncellemeyle birlikte bellek ve disk alanı gereksinimleri konusunda çeşitli düzenlemeler yapıldığı biliniyor.

Microsoft’un Windows 8.1 Güncelleme 1 paketini nisan ayında, 2 Nisanda başlayacak Build geliştirici konferansından kısa bir süre sonra dağıtıma çıkması bekleniyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER