Teknoloji

Windows 8 kendini Full HD ekranlı tabletlere hazırlıyor – Video

Windows 8 ile birlikte Full HD çözünürlük destekli tapletlerin yolu açılabilir. Microsoft yöneticileri inç başına yüksek nokta yoğunluğuna (dpi)  sahip modellerin hazırlanmakta olduğunun ipuçlarını veriyor. Windows 8’i geçtiğimiz salı günü tanıtan şirket Metro uygulamaları için doğal ölçekleme desteği de sunacak.

Windows Kullanıcı Deneyim ekibinden Jensen Harris istartedsomething sitesine 208 dpi ve üzeri yoğunluğa sahip ekranları barındıran tabletler için hazırlık yapıldığını belirtti. Mevcut 10.6 inç’lik, 1366 x 768 tabletler genellikle 148 dpi’lik piksel yoğunluğuna sahip. Eğilim piksel yoğunluğunu daha da yukarı çekme yönünde. Apple’ın iPad 3’e Retina ekran adı verilen yüksek piksel yoğunluklu ekranı eklemesi bekleniyor. iPhone 4’te de yer alan bu ekran daha detaylı ve daha pürüzsüz grafik üretimi sağlıyor.

10.6 inç’lik, 1920 x 1080 tablet 208 dpi’lik piksel yoğunluğuna sahip oluyor. Vektör resim desteğinin yanı sıra farklı şekilde işlenmiş grafik kaynaklarından otomatik seçme imkânı da bulunacak. Yani, uygulama geliştiricileri çeşitli çözünürlüklere uygun hâle getirilmiş arayüz bileşen seçeneklerini uygulamalarına yükleyecek ve kullanılan ekrana en uygun arayüzün seçilmesi işlemi için Windows 8’e güvenecek.

Microsoft, Windows 8’in dokunma isabetliliğiyle ilgili birtakım sorunlara da çözüm buluyor. Ekran üstü kontakt noktalarının optimize edilmesi sayesinde parmakla kontrol dijital kalemle kontrol kadar isabetli çalışacak. Dahili hata düzeltme mekanizması dokunmatik ekrana temas edilen gerçek nokta etrafında daha büyük bir dokunma alanı kullanıyor. İşletim sistemiyse o alan içindeki hangi arayüz bileşenlerinin dokunulabilir olduğunu hesaplayıp kullanıcının neye dokunmak istediğine karar veriyor. Bu, Windows 7 ve daha eski sürümlerindeki dokunmatik ekran uygulamalarında pencere boyutunu yeniden ayarlama veya simge durumuna küçültme butonları gibi daha küçül ikonlara dokunma gibi işlemlerde gözlenen sorunları çözecektir.

Video: Metro Kullanıcı Arayüzü Tasarım Faktörleri

Video: Dokunma hassasiyeti iyileştirilmiş Metro uygulamaları

İlgili – istartedsomething

İLGİLİ HABERLER