Teknoloji

Windows 8 ARM’in kararlı versiyonu şubatta yazılım geliştiricilerinin yolunu tutabilir

Microsoft, Windows 8’in ARM versiyonunun kararlı ilk sürümünü şubat ayında yazılım geliştiricilerine dağıtabilir. Bu durumda daha önce çıkan ARM tabanlı cihazların 2013’ün ortalarından önce gelmeyeceğine dair dedikodular da doğru olmayabilir. Bir kaynağın CNET’e yaptığı açıklamaya göre iPad gibi tabletlere ve ultrataşınabilir dizüstü bilgisayarlarda yer alması beklenen Windows 8’in ARM versiyonunun geleneksel x86 versiyonuna göre geride kalmasının bir anlamı yok. Aynı kaynak ARM tabanlı alternatiflerin Intel ve AMD işlemcili Windows 8 makinelere göre daha ucuz olabileceği tahmininde de bulundu.

Adı açıklanmayan, ancak yazılım geliştirici olduğu belirtilen kaynak, Windows 8’in ARM sürümünün geçen yılın ekim ayında sektörü korkuttuğunu, çünkü kararsız bir yapıda olduğunu kaydetti. Ancak o zamandan beri çok şey değişmiş. Yazılımcı, Microsoft’tan değil de onun donanım ortaklarından bilgi aldıklarını ve şubat ayı içinde ARM sürümünü beklediklerini sözlerine ekledi. Bir donanım ortağı daha önce yapılan sunumların aksine Windows 8 ARM versiyonunun şu anki durumunu etkileyici ve karalrı olarak nitelendirmiş.

Kaynak, Windows 8 ARM versiyonunda üçüncü taraflara ait eskiden kalma bir uygulamanın çalışıp çalışmadığını bilmediğini belirtti. Bununla birlikte çeşitli Microsoft’un sunumunu yaptığı çeşitli Metro uygulamalarının Windows ARM versiyonunda olacağını ve bunların çoğunun HTML5 uygulaması olduğunu kaydetti.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER