Teknoloji

Windows 8.1’e Miracast görüntü desteği ve kişisel erişim noktası özelliği geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 8.1 ile birlikte gelecek yenilikleri geçen hafta ortaya çıkarmıştı. Dün ABD’nin New Orleans şehrinde kapılarını açan Microsoft Tech-Ed Kuzey Amerika etkinliğinde de gelecek sürümün iş odaklı değişikliklerini ortaya koydu. Windows 8.1 kablosuz Miracast formatı için yerel destek taşıyacak, böylelikle kullanıcılar cihazlarının ekran görüntülerini uyumlu cihazlara yansıtabilecek.

windows-8-1-baslangic-ekrani-300513

Apple’ın AirPlay görüntü yansıtma teknolojisinin açık kaynak kodlu bir alternatifi olarak geliştirilen Miracast sayesinde PC, akıllı telefon veya diğer kaynakların görüntüleri TV’lere doğrudan Wi-Fi bağlantıları aracılığıyla iletiliyor.

Microsoft’un birkaç ay sonra çıkacak yeni nesil oyun konsolu Xbox One’a da Miracast desteği eklenebileceği söyleniyor. Bu da Miracast uyumlu Windows 8.1 cihazlarındaki ekran görüntülerinin Xbox One aracılığıyla bu konsolun bağlı olduğu TV’lere aktarılabileceği anlamına geliyor. Ekran ve PC üreticilerinin elinden çıkan ürünlerin söz konusu desteği Windows 8.1 ile birlikte sunması için cihazların Miracast uyumlu olmaları gerekiyor. Bu hamleyle birlikte görüntü yansıtmak için kablo kullanımı biraz daha azalacaktır.

Miracast desteğinin yanı sıra Windows 8.1 doğrudan Wi-Fi üzerinden yazdırma ve mobil genişbant erişim noktası desteğine de sahip olacak. Kişisel erişim noktası özelliği sayesinde uyumlu tablet ve PC’ler 3G veya LTE bağlantılarını kişisel erişim noktası hâline gelerek paylaştırabilecek. Söz konusu işlev şu anda iOS, Android ve Windows Phone 8 cihazlarında sunuluyor. Microsoft özellikle küçük ekranlı Windows 8.1 cihazlarının böyle bir paylaşım için uygun olacağını düşünüyor olmalı.

İlgili >> Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER