Teknoloji

Windows 8.1 RTM sürümü internette gezinmeye başladı

Microsoft Windows 8.1’in üretime hazır olduğunu duyurdu, bundan birkaç saat sonra da final sürüm internetten sızdı. Bazı dosya paylaşım siteleri Windows 8.1 güncellemesinin kopyalarını Microsoft’un planladığı tarihten yaklaşık iki ay önce dağıtmaya başlamış oldu. Sızan sürüm Windows 8.1’e daha önce yayınlanan önizleme sürümünden bu yana yapılan değişiklikleri de barındırıyor.

windows-8-1-rtm-280813

Microsoft Internet Explorer 11’e Okuma Görünümü ekleyerek yazıların okunmasını daha da kolaylaştırıyor. Mail istemcisine eklenen mavi renkli tema da yenilikler arasında bulunuyor. Yardım + İpuçları uygulaması da kullanıcılara işletim sistemini daha rahat kullanmaları noktasında yardımcı oluyor. Yüklü gelen uygulamalarda Windows Phone tarzı menüler de dikkat çekiyor. Üç satırlık nokta işaretine dokunulduğunda uygulama çubuğu ve ek ayarlar/seçenekler tepsisi açılıyor.

Windows 8.1’in RTM versiyonu dahili Skype uygulamasını da barındırıyor, bu uygulama mesajlaşma istemcisinin yerini alıyor. Takvim ve Kişiler uygulamasında yapılan bazı görsel arayüz değişiklikleri, Başlangıç ekranına eklenen paralaks duvar kağıtları da dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor.

Sızan Windows 8.1 RTM sürümü yerelleştirilmiş Çince versiyon olma özelliğini taşıyor, ancak bazı İngilizce sürümler de ortalıkta görmek mümkün olabilir.

Microsoft Windows 8.1 güncellemesini 18 Ekim tarihinde Windows Mağaza üzerinden yayınlayacak. Yazılım geliştiricilerin, MSDN ve TechNet abonelerinin de Windows 8.1’i yüklemek için 18 Ekim tarihini beklemeleri gerekecek.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER