Teknoloji

Windows 8.1 ile birlikte fotoğrafı geri sarabilen Kamera uygulaması geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 8.1 güncellemesi için genel çalışmalarını sonlandırmış olabilir, ancak bu durum son dakika güncellemelerinin, özellik eklentilerinin duracağı anlamına gelmiyor. Microsoft RTM olarak adlandırılan sonlandırma süreciyle 18 Ekimde gerçekleşecek genel yayın arasındaki bölümde çeşitli servisler ve uygulama güncellemeleri için çalışıyor.

windows-8-1-rtm-280813

Güncellenecekler arasında Kamera uygulaması da yer alıyor. Microsoft’un Photo Loop (Fotoğraf Döngüsü) olarak adlandırdığı ve BlackBerry 10’daki fotoğrafı geri sarma özelliğiyle birebir görünen yeni bir özellik Kamera uygulamasınd ayer alıyor. Ne var ki, bu özelliğin çalışması için yeni bir kamera donanımı gerekecek. Yani Windows 8.1 çıktıktan sonra piyasaya girecek Surface 2 veya diğer tabletler bu özelliği destekleyen kameralar barındıracak.

Uyumlu kameraya sahip ve Windows 8.1 yüklü bir cihazda Kamera uygulamasını açtığınızda hemen çekim yapmaya başlamak mümkün olacak. Her ne kadar fotoğraf çekildiğini farkedemeyecek olsanız da, kamera uygulaması sessiz sedasız yakaladığı kareleri tampon belleğe atacak. Çekilen fotoğraflarda düzenleme işlemi için radyal menü kullanıldığında geri sarmak ve bir kişinin en uygun hâlini yakalamak mümkün olacak.

Yenilenmiş Kamera uygulaması da diğer güncellemelerle birlikte 18 Ekimde Windows Mağaza üzerinde yayınlanmış olacak. Microsoft bazı servislerine ait güncellemeleriyse birkaç gün önceden yapmayı planlıyor. Bazı Windows 8 kullanıcıları bulundukları bölgelere göre Windows 8.1 güncellemesini 17 Ekimde almaya başlayacak. Ancak Windows 8.1’in perakende mağazalarda satışı 18 Ekimden itibaren gerçekleşecek.

İlgili >>The Verge

İLGİLİ HABERLER