Teknoloji

Windows 8.1 işletim sistemi pazarının yüzde 3.95’ini elinde tutuyor, Windows 7 lider

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Net Applications tarafından yayınlanan yeni bir rapor Windows işletim sisteminin bilgisayar pazarında açık ara en popüler işletim sistemi olmayı sürdürdüğünü kaydetti.

windows-yeni-logo-261212

Windows, tüm versiyonlarıyla birlikte işletim sistemi pazarının yüzde 90.72’sini elinde bulunduruyor. OS X ise yüzde 7.68 ile ikinci sırada gelirken Linux da yüzde 1.60 ile üçüncü sırada bulunuyor.

Windows içinde en popüler işletim sistemi olarak, yüzde 47.49’luk pay ile Windows 7 göze çarpıyor. Onu da yüzde 29.23’lük payla Windows XP takip ediyor.

Windows 8.1’in Windows pastası içinde elde etttiği pay ise, işletim sisteminin en son sürümünün yayınlandığı ekim ayından beri hızla artıyor. Windows 8.1 şu anda işletim sistemi pazarının yüzde 3.95’lik kısmını elinde bulunduruyor. Bu da Windows 8.1’i, yüzde 3.30’luk payı elinde tutan Windows Vista’nın önüne koyuyor.

Windows 8 de yüzde 6.63’lük bir payı elinde barındırıyor. Windows 8 ve Windows 8.1’in birleştirilmiş pazar payında son rapora göre yüzde 0.09 gibi düşük bir ilerlemenin kaydedildiği anlaşılıyor. Bu, Windows 8 kullanıcılarının Windows 8.1’e geçiş yaptığını, buna karşılık eski sistemlerden Windows 8 veya Windows 8.1’E geçişin yavaş olduğunu gösteriyor.

Bu arada Microsoft’un kullanıcıları Windows XP’den uzaklaştırmak için çalışmasına rağmen, son rapor bu sürümün de yüzde 0.25’lik küçük bir artış kaydettiğini gösteriyor.

İlgili >> TheNextWeb

İLGİLİ HABERLER