Teknoloji

Windows 8.1 18 Ekimde yayınlanacak

Windows 8.1 güncellemesine son halini vermek için çalışmalarını sürdüren Microsoft, güncellemeyi 18 Ekim tarihinde yayınlayacağını açıkladı. Mevcut Windows 8 kullanıcılarıysa bu güncellemeyi 17 Ekim tarihinde Türkiye saati ile 15.00’dan itibaren Windows Mağaza üzerinden indirebilecek. Windows 8.1 yüklü yeni donanımlar ve işletim sisteminin kutulu sürümüyse 18 Ekimden itibaren piyasaya çıkacak.

windows-8-1-baslangic-ekrani-270613

Microsoft’un Windows 8.1’in nihai kopyası olan RTM sürümünü önümüzdeki haftalar içinde PC üreticilerine ve ortaklarına teslim etmesi bekleniyor. Microsoft’un Windows 8.1 planlarını yakından takip eden kaynaklar şirketin güncellemeyi ekim ayı ortasında yayınlayacağı bilgisini kısa bir süre önce paylaşmıştı.

Windows 8.1 ile birlikte pek çok yenilik kullanıcıya sunulacak. Bu yenilikler arasında Başlat düğmesinin geri dönüşü dikkat çekerken; gelişmiş çoklu görev ve 7 ile 8 inç’lik tabletler için kullanıcı arayüzünde yapılan değişiklikler de diğer önemli yenilikler arasında sayılıyor. Microsoft 18 Ekim itibarıyla ne tür yeni ürünler görülebileceği hakkında bir bilgi vermese de, Windows 8.1 işletim sistemli küçük cihazların 18 Ekim sonrası görücüye çıkması sürpriz olmayacaktır.

İlgili >> Windows Blog

İLGİLİ HABERLER