Teknoloji

Windows 7’ye özel Facebook Messenger istemcisinin test sürümü ortaya çıktı

Facebook, Windows 7’ye özel yeni bir Facebook Messenger masaüstü eklentisini kısıtlı sayıda bir kullanıcı grubuna denetmeye başladı. Bu yeni masaüstü işlemci Facebook Sohbet, Facebook Ticker beslemesi ve durum güncelleme bildirimlerine erişim sağlıyor. Facebook bu hamlesiyle kullanıcıların gerçek zamanlı işlevleri web sitesine gelme zahmetine girmeden de kullanma imkânı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca bu masaüstü istemci Facebook’a Windows Live Messenger benzeri bir hava da katacak, onu biraz daha anında mesajlaşma servisi şekline sokacak.

TechCrunch da Facebook’un masaüstü istemcisinin beta lansmanını doğruladı. Ayrıca tüm Facebook kullanıcı kitlesinden bir kısmın rastgele seçildiğini ve bu test grubuna Facebook’un masaüstü istemci test çalışmalarına katılma çağrısında bulunulduğunu da belirtti. Sadece Windows 7 ile uyumlu olan bu aracın halka açık bir indirme bağlantısı da bulunmuyor. Tamamen Facebook tarafından geliştirilen bu istemci yazılım Microsoft ile herhangi bir ortaklığın ürünü olma niteliği taşımıyor.

Eğer Windows 7 versiyonu başarıya ulaşırsa, Facebook’un masaüstü istemcisinin Mac OS X ve diğer platformlara özel versiyonlarını çıktığını da görebiliriz.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER