Teknoloji

Windows 10 yükseltme bildirimi yakında kalkıyor

windows 10 yükseltme bildirimi

windows 10 yükseltme bildirimiMicrosoft’un Windows 10 yükseltme bildirimleri çok yakında geride kalacak. Yazılım devi 29 Temmuz tarihinden sonra Windows 7 ve Windows 8.1 yüklü PC’lerde Windows 10’u Edinin başlıklı bildirimlerini göstermeyi bırakacak.

Microsoft, ücretsiz Windows 10 yükseltme teklifinin 29 Temmuzda sonlanacağını dün doğrulamıştı. Şirket WinBeta sitesine gönderdiği bilgi notuyla da 29 Temmuz tarihinden sonra sinir bozucu hâle gelen yükseltme bildiriminin kaldıracağını kaydetti.

Yazılım devi detayların hâlâ son hâlini almadığını, ancak 29 Temmuzda Windows 10’a kolay yükseltme imkanı sağlayan Windows 10’u Edinin uygulamasının devre dışı bırakılacağını ve en sonunda PC’lerden silineceğini kaydetti. Windows 10’u Edinin uygulamasını çıkarmak ve tüm bilgisayarlara dağıtmak nasıl zaman aldıysa, uygulamayı kaldırmak da aynı şekilde zaman alacak.

Windows 10’a geçmeye karşı duran Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları için bu yükseltme bildirimleri kalkacak demek. Üçüncü taraf uygulamalar birçok eski işletim sistemi kullanıcısına bildirimleri kaldırma fırsatı vermişti, bunun yanında sistem yöneticileri de iş makinelerinde bu bildirimleri çalıştıran süreçleri sonlandırma yoluna gitmişti. Geçtiğimiz günlerde Windows 10 yükseltme bildirimi bir TV kanalının hava durumu bülteni sırasında arka fonda görülmüş, bu da komik bir sahnenin oluşmasına neden olmuştu.

Microsoft 29 Temmuzda Windows 10 için ücretsiz yükseltme imkanını bitiriyor. Ancak şirketin önünde hâlâ bu kararı tersine çevirmek için zaman bulunuyor. Eğer yükseltme promosyonunun süresi uzatılırsa, Windows 10 bildirimleri de devam edecek demektir. Ancak şu an için Microsoft’un kararı ücretsiz yükseltme fırsatını 29 Temmuzda bitirmek ve bildirimleri kapatmak.

İLGİLİ HABERLER