Manşetler

Windows 10 telefonlara bu yaz gelmeyecek

microsoft-windows-10-phone-060215

Microsoft Windows 10 bu yaz PC’lere getirecek, ancak işletim sisteminin telefonlara gelişi daha ileri bir tarihte olacak. Microsoft’un hafta içinde San Francisco’da düzenlediği Build konferansı kapsamında bir medya etkinliğinde konuşan Microsoft’un Windows Phone yöneticilerinden Joe Belfiore, telefon sürümünün PC sürümüyle aynı zamanda gelmeyeceğini kaydetti, telefon deneyimlerini PC deneyimlerinden daha sonra sunacaklarını sözlerine ekledi.

Bu yavaş süreç Windows 10’un telefonlara, yaz aylarında PC’lerde göründükten sonra geleceğini gösteriyor. Belfiore yeni cihazlar ve özelliklerin çıkış tarihinde değil, onu ilerleyen günlerde geleceğini dile getirirken, cihaz açısından bakıldığında yoğunlaştıkları temel noktanın Windows 10’u PC’de kapsamlı bir şekilde hayata geçirmek olduğunu vurguladı. Telefon, HoloLens, Xbox, Surface Hub gibi diğer cihazlar ise Windows 10 deneyimini PC’lerle aynı zamanda almaya başlamayacak.

Microsoft’un Windows 10’u telefonlarda PC’lerden daha sonra çıkaracağını görmek çok da şaşırtıcı olmaz, ancak bu durum aynı zamanda Windows 10 ile çalışan yeni Lumia telefonlarının Windows 10’un PC’ler için yayınlandığı zamanda değil, yılın sonlarına doğru çıkacağını gösteriyor. Microsoft’un Windows 8.1 PC sürümü de telefon sürümünden önce çıkmıştı, bu eğilim Windows 10 için de devam ediyor.

Telefon çıkış planlarına ek olarak Microsoft, Windows 10’un bazı özelliklerinin başlangıçta gelmeyeceğini de kabul etti. Belfiore ne kadar özelliğin eksik olacağını söylemedi, ancak yaz aylarında gerçekleşecek çıkışta belirli miktarda yeni özelliğin bulunacağını, yeniliklerin sayısının sonbaharda daha da artacağını kaydetti. Örneğin Microsoft’un yeni Edge internet tarayıcısı için eklenti desteği yaz aylarından sonra gelecek. Son ön izleme sürümlerinde mesajlaşma uygulamasının Skype ile entegrasyonunun eksik oluşu da bu özelliğin yazın gelmeyeceğini işaret ediyor.

Microsoft Windows 10’u PC’ler için net olarak hangi tarihte yayınlayacağını hâlâ açıklamadı ve henüz detaylarda çalışmaya devam ediyor. Windows 10 yazın çıksa bile ilerleyen aylarda yoğun bir güncelleme takvimi ve yeni özelliklerin sunulmasını göreceğiz gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER