Teknoloji

Microsoft Cortana ve Xbox işlevleri eklenmiş en güncel Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünü yayınladı

windows-10-logo-021014

Microsoft’un en son Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü yayınlandı. 21 Ocaktaki basın toplantısında son güncellemelerin paylaşılmasının ardından yayınlanan son sürümde yeni Cortana entegrasyonu, Microsoft’un Continuum olarak adlandırdığı tablet arayüzü, Başlat menüsünde ve Windows 10 kullanıcı arayüzünde yapılan düzenleme ve değişiklikler, yeni bir Xbox uygulaması yer alıyor.

Öte yandan Microsoft bildirim merkezi niteliği de taşıyan Aksiyon Merkezi üzerinde yaptığı birçok değişikliği bu en son test versiyonunda gösteriyor. Fotoğraflar gibi yeni dahili evrensel uygulamaların bu sürümde ön gösterimi yapılırken, gelecek sürümlerde Mail ve Haritalar gibi uygulamalar da güncellenecek.

Hâlihazırda ön izleme programında bulunanlar Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü yüklü bilgisayarlarında Ayarlar uygulamasına giriş yaparak en son sürüme geçiş yapabilecekler. Öte yandan sanal makinaya veya sıfırdan kurulum yapmak isteyenler için de ISO dosyaları mevcut.

Yeni Spartan internet tarayıcısı ve Windows 10’da Xbox One oyunlarını ağ üzerinden oynama gibi işlevler gelecek sürümlerde gelecek.

Bunlara ek olarak Windows 10’un en son teknik ön izleme sürümüyle birlikte yeni dil destekleri geliyor. Bunların arasında Türkçe de bulunuyor.

Her zaman olduğu gibi bu beta yazılımının doğal olarak birçok hata barındırabileceğini hatırlatalım. Ayrıca Microsoft, Windows 10’un gelişimine yardımcı olmanızı bekliyor, bu nedenle geri bildirimlerinizi iletmenizi rica ediyor. Kaynak bağlantıda ISO dosyalarına açılan bağlantıyı bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER