Teknoloji

Windows 10 “Tavsiye Edilen Güncelleme” olarak gösterilmeye başlandı

microsoft

windows 10

Microsoft Windows 7 ve Windows 8.1 kullanan kullanıcıları Windows 10’a yükseltme yapmaya teşvik etmek için Windows Update uygulaması içinde bu yeni işletim sistemi sürümünü “Tavsiye Edilen Güncelleme” olarak göstermeye başladı.

Bundan birkaç ay önce Microsoft 2016 başlarından itibaren böyle bir adım atabileceğini söylemişti. Ve nihayet beklenen hamle gelmiş oldu.

VentureBeat sitesine Microsoft tarafından gönderilen bir bilgi notunda Microsoft sözcüsü, geçtiğimiz ekim sonunda Windows Blog üzerinden paylaştıkları gibi, Windows 7 ve Windows 8.1 müşterilerinin Windows 10’a yükseltme yapmalarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirtti. Daha önce yükseltmeyi rezerve etmiş müşterilerin güncellemeleri için uygun bir zaman belirlemelerine ve böylelikle kolay güncelleme yapmalarına yardımcı olacak şekilde yükseltme deneyimini güncellediklerini de dile getirdi.

Windows 10 güncellemesi geri alınabiliyor

Bu, zorunlu değil de isteğe bağlı bir güncelleme olduğu için, Windows kullanıcıları isterlerse yükseltmeden geri dönme imkanına sahip. Kullanıcılar 31 gün içinde güncellemeyi geri alma, sistemlerini önceki sürüme döndürme imkanını elinde bulunduruyor. Daha önceleri Microsoft, kurulum sürecini hızlandırmak adına güncelleme dosyasını otomatik olarak kullanıcıların PC’lerine indiriyordu. Ayrıca 10 yükseltme seçeneği otomatik olarak varsayılan şekilde işaretlenmişti, bu da bazı kişilerin istememesine rağmen sistemlerinin güncellenmesine neden oluyordu.

Microsoft geçen ay Windows 10’un 200 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı. Net Applications’tan gelen son verilere göre Windows 10’un pazar payı yüzde 10’un üstüne çıktı.

İLGİLİ HABERLER