Teknoloji

Windows 10 için 10130 ön izleme sürümü yayınlandı, yeni ikonlar geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-10130-300515

Microsoft 10130 numaralı en son Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünü Windows Insider kullanıcıları için yayınladı. Bu güncelleme daha çok Windows 10 Teknik Ön İzleme güncellemelerini alma hızını yüksek olarak ayarlayan kullanıcıları hedefliyor, özellik bakımından fazla kaydadeğer değişiklikler getirmiyor. Sadece ufak tefek oynamalar ve tasarım düzenlemeleri barındırıyor, bunların arasında Cortana için yeni bir kısayol da bulunuyor.

Dosya Gezgini için yeni ikonlar getirilirken Başlat deneyiminin özelleştirilmesine olanak sağlayan bazı yeni unsurlar da getiriliyor. Ayarlar ve daha sonra Kişiselleştirme yolları üzerinden ulaşılan bu bölümdeki seçenekler arasında Başlat menüsünün tam ekranda açılması, en son açılan nesnelerin görüntülenmesi ve dahası bulunuyor.

windows-10-dosya-gezgini-300515

Başlangıçta epey gürültüye neden olan Dosya Gezgini ikonları yeniden düzenlendi, daha havalı ve anlaşılır hâle getirildi. Bu yeni ikonların güzelliği kişilere göre değişir, ancak Microsoft bunları tasarlarken gelen geri bildirimleri dikkate aldığını söylüyor.

Jump Listleri arayüzü kullanıcı arayüzünün geri kalan noktalarıyla uyumlu hâle getirilirken, Tablet modundayken kullanımda olan Continuum arayüzünde de bazı iyileştirmeler uygulanıyor. Ayrıca Microsoft Edge olarak adlandırılacak yeni nesil internet tarayıcısı üzerinde de çeşitli iyileştirmeler sunuluyor. Sanal masaüstlerinde görev çubuğu ayarlarında değişiklikler, PDF ile yazdırma seçeneğinin artık Microsoft Print to PDF olarak adlandırılması, video oynatma işlevine yapılan düzenlemeler ve Win + C tuşlarıyla Cortana’nın tetiklenmesi de 10130 sürümüyle gelen yenilikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER