Manşetler

Windows 10 Mobile güncellemesi dağıtıma çıkıyor

windows 10 mobile güncellemesi

Microsoft nihayet mevcut Windows telefonları için Windows 10 Mobile güncellemelerini dağıtmaya başladı. Yazılım devi son birkaç aydır çeşitli güncelleme beta sürümlerini test ettikten sonra nihayet dün itibarıyla çeşitli cihazlar için güncellemeleri dağıtıma sundu.

Microsoft başlangıçta Windows 10 Mobile güncellemesi dağıtımını Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930 için yapacak. Her ne kadar dünya çapında dağıtım dün itibarıyla başlamış olsa da, hangi cihazın güncellemeyi ne zaman alacağı mobil operatörlere bağlı olacak.

Şirket hazırladığı özel yükseltme danışmanı Upgrade Advisor uygulamasıyla Windows 10 Mobile güncellemesinin cihazınız için hazır olup olmadığını bilmenizi sağlıyor. Bu uygulamayı Windows Mağaza‘dan indirebilirsiniz.

Windows 10 Mobile mevcut cihazlara birtakım yeni özellikler getirecek. Outlook ve Office Windows Phone 8.1’deki eşdeğerlerine göre önemli oranda iyileştirilecek, Cortana ise masaüstü Windows 10 versiyonuyla aynı seviyeye çekilecek.

Daha büyük değişikliklerin çoğu Windows 10’un evrensel uygulamalarıyla ilgili. Mevcut cihazlar da bu evrensel uygulamaları çalıştırmaya başlayacak, uygulamaların etki alanı daha da genişleyecek. Örneğin Twitter daha yeni uygulamasını güncelledi, masaüstü ve mobil versiyonlarını tek bir Windows 10 uygulaması altında sunuyor. Microsoft da daha fazla geliştiricinin tablet, PC ve telefonlar genelinde çalışacak tek bir evrensel uygulama oluşturmasını arzuluyor.

İLGİLİ HABERLER