Teknoloji

Windows 10 mavi ekranlarına QR kodları ekleniyor

windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10

Microsoft sistem çöktüğünde ekranda beliren Mavi Ekran’a QR kodları eklemeye başladı. Windows 8 ile birlikte sistem hata ekranından birçok ayrıntıyı kaldıran ve epey basit olarak nitelendirilecek ve fazla detay vermeyen bir mavi ekrana geçiş yapmış olan Microsoft şimdi QR kodları ekleyerek kullanıcılara sistem hatalarına çözüm bulma konusunda pratiklik sağlamayı hedefliyor.

Yeni QR kodları Windows 10’un en son ön izleme sürümünde yer alıyor. Yazın çıkacak Yıldönümü Güncellemesi ile birlikte QR kodlu mavi ekranlar da tüm Windows 10 kullanıcıları tarafından kullanılabilir olacak.

Microsoft QR kodlarını kullanarak destek teknisyenlerine mavi ekranlardaki hata kodlarını tanımlamalarında yardımcı olmak istiyor. Kullanıcılar QR kodlarını telefonlarıyla hızlıca taratarak hatayla ilgili destek yazılarına ve teknik yardıma ulaşabilecekler.

Windows 10 kullanıcıları çözümü daha hızlı bulacak

Windows’un mavi ekranları genellikle anlaşılması zor bilgiler içerir, bu nedenle sorunun kökenine inmek o kadar kolay değildir. Ancak bu basit yaklaşım sayesinde kullanıcılar herhangi bir sistem hatasının üstesinden daha kolay gelecektir.

İLGİLİ HABERLER