Teknoloji

Windows 10 kutulanmış son Windows sürümü olabilir

windows-10-kutu-tasarimi-130715

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10’un nihai versiyonunu iki hafta sonra yayınlayacak. Yayın tarihine kalan süre azalırken, işletim sisteminin kutularına ait görüntüler de internete sızdı. Alman internet sitesi WinFuture tarafından yayınlanan kutu tasarımı, oldukça basit çizgilere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Windows 10’un Home ve Pro versiyonları için iki farklı kutu tasarlanırken, her iki tasarımda da masaüstüne ait ekran görüntüsü ortaya yerleştirilmiş. Home versiyonun kutusunda beyaza mavi eşlik ederken, Pro versiyonda mavinin yerini mor alıyor.

Windows 10, USB belleklerde satılacak ilk Windows sürümü olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip. USB belleklerin kutu tasarımı da, CD’li kutunun tasarımıyla birlikte internete sızdı. Windows 10’un USB bellek kutularında ekran görüntüsü yerine Windows logosu tercih edilmiş. Home versiyonunda mavi renkle boy gösteren Windows logosu, Pro versiyonda mora dönüşüyor.

Yeni kutulara rağmen, Microsoft yakında Windows’u kutulanmış biçimde satmaya tamamen son verebilir. Windows’u “servis” olarak konumlayan bir modele doğru geçiş yapan Microsoft, gerekli güncellemeleri internet bağlantısı aracılığıyla dağıtmayı planlıyor. Bazı Microsoft çalışanlarının Windows 10’u “son sürüm” olarak anmaları da, önümüzdeki güncellemelerin tamamen internet üzerinden dağıtılması ihtimalini artırıyor. Windows 10’un kutulu versiyonlarının 29 Temmuzdan sonra raflardaki yerini alacağını belirtmekte fayda var. 29 Temmuzdan itibaren Windows 10 keyfini yaşamak içinse güncellemeyi çevrim içi ortamda edinmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER