Teknoloji

Windows 10 29 Temmuz günü herkese aynı anda dağıtılmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-duvarkagidi-250615

Windows 10’un 29 Temmuz tarihinde yayınlanacak, ancak Microsoft’un belli ettiğine göre, ilk gün sadece seçilmiş bir kullanıcı grubu yeni nesil işletim sistemine sahip olacak.

Microsoft’un işletim sistemlerinden sorumlu başkan yardımcısı Terry Myerson, Windows blogunda yayınlanan yeni bir yazısında Windows 10’un gerçekten de kademeli bir çıkış yapacağını ve yeni müşterilerin önemli bir kısmının sırada beklemesinin gerekeceğini dile getirdi.

Myerson 29 Temmuz tarihinden itibaren, Windows 10’u ilk olarak Windows Insider kullanıcılarına sunarak işe başlayacaklarını kaydetti. Bundan sonra Windows 10 güncellemesini rezerve etmiş olan kullanıcılara bildirimlerin başlayacağını ve bunun 29 Temmuzdan sonra kademeli olarak gerçekleştirileceğini ekledi. Dağıtımın her bir gününü dikkatli şekilde izleyecek olan Microsoft bu süreçten sürekli yeni bir şey öğrenerek bütün Windows 10 kullanıcıları için deneyimi daha da iyileştirecek.

Anlayacağınız üzere, şu anda Windows 10’un beta sürümlerini test eden Windows Insider kullanıcıları yeni Windows sürümünü kullanmaya başlayan ilk kitle olacak. Diğer mevcut Windows kullanıcılarının güncelleme için biraz daha beklemesi gerekecek.

Bekleme süresinin ne olacağı konusunda Myerson, Windows 10 kopyası için rezervasyon yaptırmış kullanıcıların mükemmel bir deneyim yaşayabilecekleri Microsoft’un uyumluluk çalışmaları tarafından onaylandıktan sonra bildirim alması mümkün olacak ve Windows 10 sistemlerine indirilecek.

Microsoft bu kademeli dağıtımla birlikte talebi daha kolay şekilde yönetmeyi amaçlıyor. Zaten Myerson’ın konuyla ilgili olarak yayınladığı yazının başlığı olan “Bir Milyar Cihazı Yükseltmeye Hazırlamak” da yazılım şirketinin amacının bu olduğunu açık şekilde gösteriyor. İlk gün Windows 10’a kavuşacakları söylenen Windows Insider kullanıcılarının sayısının bile beş milyon olduğunu belirtmekte fayda var.

Eğer Windows 10 deneyimi yaşamak için sabırsızlanıyorsanız, şimdi hemen Windows Insider programına kayıt olabilir ve Windows 10’un bir kopyasını indirerek sıfırdan kurabilirsiniz. Ancak bu şekilde mevcut Windows sistemini ürün anahtarını kullanamazsınız, yüklediğiniz Windows 10’un lisansının geçerli olmaya devam etmesi için de Microsoft’un gelecekte Windows 10’a getireceği beta güncellemelerini almaya devam etmelisiniz.

İLGİLİ HABERLER