Teknoloji

will.i.am ve eski JooJoo CEO’sunun ortak girişimi olan iPhone kamera kılıfları aralıkta Londra’da satışa çıkıyor

Black Eyed Peas grubunun girişimci elemanı will.i.am’in beklenen iPhone kılıfları i.am+ nihayet ortaya çıktı. iPhone 4 ve 4S modellerine özel olarak üretilen bu aksesuarın fikri Intel’in Yaratıcı İnovasyon Direktörünün yanı sıra, bir zamanlar JooJoo adlı verilen bir tablet çıkarmış Fusion Garage’ın eski CEO’su, şu anda ise will.i.am’in yeni girişiminin başında bulunan Chandra Rathakrishnan’a ait.

i.am+ foto.sosho markası altında üç farklı kılıf tasarlanmış ve her biri de iPhone’a hatırı sayılır bir hacim ekliyor. Bununla birlikte iPhone’a retro görünümlü kamera havasını fazlasıyla kazandırdıklarını söylemek gerek. 199 pound’luk fiyata sahip olan standart modelde standart, geniş açı ve balık gözü olmak üzere üç farklı lens, flaş modülü yer alıyor; siyah ve beyaz modelleri bulunuyor. 299 pound’luk bir üst modelde ise kızaklı, Bluetooth destekli QWERTY klavye yer alıyor; bu model ise beyaz-altın veya siyah-gümüş renk seçenekleriyle sunuluyor. Her iki model de 6 Aralık tarihinden itibaren Londra’da bulunan Selfridges mağazasında satışa sunulacak. iPhone 5 uyumlu modellerin de fazla vakit geçmeden çıkacağı belirtildi.

iPhone 5 uyumlu kılıfların aralıkta çıkacak iPhone 4 ve 4S uyumlu kılıflara göre daha fazla imkan sunacağı belirtildi. Rathakrishnan foto.sosho V.5 ve L.5 modellerinin iPhone 5’in kamera sistemini bloklayacağını ve bunun yerine 14 megapiksel sensörün ve dahili lensin sayesinde süper bir görüntü kalitesi sunulacağını kaydetti. Böyle bir sistemin maliyeti düşünüldüğünde mükemmel bir görüntü kalitesi sunacak ayrı bir fotoğraf makinesi satın almak daha mantıklı bir karar gibi görünebilir. Ancak insanların tüm işlevleri, mümkün olan en iyi şekliyle tek bir cihazda toplama isteği de bu tarz aksesuarlara yatırım yapmayı mantıklı kılabiliyor.

Bu arada tanıtımı sırasında fazlasıyla gürültü koparılan, ancak çok büyük başarıya ulaşmayınca rafa kaldırılan JooJoo tabletlerin arkasındaki kişileri fazla vakit kaybetmeden farklı bir girişimin arkasında görmek de oldukça sevindirici. Umarız bu girişimin sonu da JooJoo’nunkine benzemez. Ancak will.i.am’in de yaş tahtaya basacağına pek ihtimal vermiyoruz.

İlgili >> Engadget

[Görsel – The Telegraph]

İLGİLİ HABERLER