Teknoloji

WhatsApp yazılımcılara kapalı kalmaya devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp-messenger-270315

Üçüncü taraf uygulamaları tercih eden kullanıcılarını geçici olarak engelleyen WhatsApp’ın söz konusu uygulamalara karşı tutumu değişecek gibi durmuyor. Facebook’un yazılımcı konferansı F8 kapsamında düzenlenen bir panelde konuşan WhatsApp kurucusu Brian Acton, WhatsApp Messenger’ın yazılımcılara açılması gibi bir planın olmadığını dile getirdi.

WhatsApp’ın üçüncü taraf uygulamalara yönelik mevcut tavrı göz önüne alınınca Acton’ın sözleri kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Üçüncü taraf uygulamalara yoğun bir baskı uygulayan servis, bu uygulamaları kullananları geçici olarak engellemek gibi sert yöntemleri kullanmaktan geri kalmıyor. WhatsApp bu yaklaşımıyla yazılımcılara belli bir alan sağlayan çatı şirketi Facebook’tan farklı bir yerde konumlanıyor.

Yazılımcılara kapılarını kapatan tek servis WhatsApp olmasa da, son dönemde bu tarz bir yaklaşım izleyen en popüler servisin WhatsApp olduğu rahatlıkla söylenebilir. Popüler sosyal ağlar API’lar aracılığıyla yazılımcılara çeşitli imkanlar sunuyor. Ancak bu imkanların sınırları yine sosyal ağlar tarafından belirleniyor. Örneğin, üçüncü taraf Instagram uygulamaları fotoğraflara bakmaktan başka bir işe yaramıyor.

WhatsApp’ın gizlilik ve güvenlik konusundaki negatif imajı göz önüne alınınca platformun kapılarını yazılımcılara kapatma kararı biraz daha anlam kazanıyor. Bu kararın WhatsApp’a kullanıcı kaybı olarak geri dönmesi muhtemel gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER