Teknoloji

WhatsApp video görüşme özelliğini test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp video gorusmePopüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp video görüşme özelliğini test ediyor. Fonearena’da yer alan habere göre, uygulamanın Android versiyonu için hazırlanan son beta sürümünde bazı kullanıcılara video görüşme seçeneği de sunuluyor. WhatsApp kullanıcıları, bir yılı aşkın süredir uygulama üzerinden sesli görüşme gerçekleştirebiliyor.

Video görüşme özelliğinin listeye eklenmesiyle birlikte WhatsApp’ın Skype, FaceTime, Hangouts ve Facebook Messenger gibi servisler için daha da ciddi bir tehdite dönüşmesi muhtemel gözüküyor. WhatsApp’ın mevcut kullanıcı sayısı 1 milyarın üzerine çıkmış durumda.

Görünen o ki, video görüşme özelliği şu an için WhatsApp’ın sunucuları üzerinden aktif hâle getirilebiliyor veya kapatılabiliyor. Bu da şirketin özelliği belli bir kullanıcı grubuyla test edebilmesini mümkün kılıyor. WhatsApp, sesli görüşme özelliğini de ilk olarak Android kullanıcılarına kademeli biçimde sunmuş ve ardından tüm kullanıcılarının özellikten faydalanmasını sağlamıştı.

WhatsApp video görüşme özelliğine ilişkin haberler hakkında henüz bir açıklama yapmazken, test edilen özelliğin sesli aramaya benzer biçimde dağıtılması muhtemel gözüküyor. WhatsApp’ın QR kodları, bağlantılar ve NFC etiketleri aracılığıyla da grup davetiyeleri dağıttığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER