Manşetler

WhatsApp üzerinden her gün 100 milyon sesli arama yapılıyor

whatsapp sesli arama2000’li yıllarda doğanlar telefon görüşmesi yapmayı “sıkıcı bir eylem” şeklinde tanımlasa da, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kullanıcıları bu fikre katılmıyor gibi gözüküyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, platform üzerinden her gün 100 milyon sesli arama yapılıyor.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı geçen WhatsApp, özellikle Avrupa ve Asya’da oldukça popüler konumda. Servisin ABD’deki büyümesi, bu bölgelerdeki büyümesinin altında kalıyor.

WhatsApp sesli arama özelliğini geçtiğimiz yıl kullanıma sunmuştu

WhatsApp sesli arama özelliğini geçtiğimiz yıl iOS ve Android platformlarında kullanıcılarıyla buluşturmuştu. Servisin popülaritesi, özelliğin kısa sürede yaygınlaşmasında önemli bir rol oynamışa benziyor.

Skype, sesli arama denince pek çok kişinin aklına gelen ilk servislerden biri konumunda. Microsoft’un haberleşme uygulaması üzerinden gerçekleştirilen günlük sesli aramaların sayısı, WhatsApp’ın aracılık ettiklerinin altında kalıyor. 12 yaşındaki Skype’ın kullanıcı sayısının 300 milyonda kalması, bu durumu anlaşılır hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER